TV NL EN

Pauline Bakker

22 mei – 19 juni 2022

Pauline Bakker

­­Pauline Bakker is bekend om haar verstilde, suggestieve schilderijen. Haar werk heeft een duidelijke eigen signatuur. De in klare lijn geschilderde, gestileerde landschappen hebben een filmische sfeer. Alsof er net iets is gebeurt of staat te gebeuren.
Zij exposeert in binnen-en buitenland en werkt regelmatig in opdracht van gemeenten, particulieren en bedrijven. Projecten zoals het historisch lichtpad in Alkmaar en Noordwijk, het drieluik voor de Grote Sint Laurenskerk te Alkmaar, zijn hier enkele voorbeelden van.

Het werk dat zij tijdens de Coronacrisis maakte is totaal anders; 3 dimensionaal en gestileerd. Zij maakte een reeks cartoonachtige composities met als centraal figuur ‘Pietjo’. Een imaginair stijlfiguur die telkens in een nieuwe situatie en tegen een verrassende achtergrond wordt geplaatst. De composities zijn sterk verhalend en vertellen over deze tijd in een eigentijdse Art-Deco stijl.  
Zowel in de schilderijen als in haar nieuwe werk is duidelijk haar sfeer en ‘Klare-Lijn’ handschrift te herkennen.

Naast de gestileerde 3D composities en haar schilderijen maakte Pauline 30 ‘Tijdsbeelden’ die volledig gebaseerd zijn op de actualiteit. De 30 koppen geven expressie aan de nieuwsfeiten en vertellen het verhaal van deze interessante tijd. Een belangrijke functie van kunst is het verbeelden van een gevoel of een sfeer die niet in woorden is te vatten. Nu meer dan ooit; het beeld achter de woorden!

www.paulinebakker.nl