TV NL EN

Tension

7 februari – 7 maart 2020

Emma Wackers

Een sociaal experiment waarbij jonge kinderen zijn gefotografeerd op het moment dat zij beseffen dat het dier dat zij vasthouden hetzelfde dier is als dat zij eten.

De fotoserie Tension toont de spanningsboog tussen mens, dier en natuur. Vandaag de dag groeit de jongste generatie op zonder kennis van wat zij eten en waar het vandaan komt. Melk komt uit de koelkast en vlees uit de supermarkt. De consequenties van onze vleesproductie zijn enorm voor onze planeet. Toch hebben velen van ons de neiging te denken dat de luxe van consumeren op elk gewenst moment belangrijker is. Belangrijker dan erkenning van consequenties; en het opvoeden van jongere generaties met de kennis over wat hun consumptie betekent voor de natuur.

In de serie Tension zie je een sociaal experiment waarbij jonge kinderen zijn gefotografeerd op het moment dat zij beseffen dat het dier dat zij vasthouden hetzelfde dier is als dat zij eten. De beelden provoceren. De vraag is waarom. Tension zet aan tot discussie en een gesprek over bewuster gedrag ten opzichte van onze planeet.

Emma Wackers (1993) is sociaal beeldmaakster. Haar werkt bevindt zich binnen verschillende disciplines waarbij fotografie de overhand heeft.
Wackers haar werk focust zich op sociale problematieken die zelden besproken worden; waarbij zij haar projecten inzet als middel om het gesprek te openen.

www.emmawackers.com
Info@emmawackers.com