TV NL EN

‘Thuisloos’

7 juni – 12 juli 2019

Lisa Maatjens

‘Thuisloos’ is het verhaal van Lisa Maatjens (28) dat per toeval tot stand is gekomen door haar eigen stadsnomadenbestaan in Amsterdam. De serie laat zien hoe elk verblijf een eigen verhaal met zich meedraagt.

Thuisloos is het verhaal van Lisa Maatjens (28) dat per toeval tot stand is gekomen door haar eigen stadsnomadenbestaan in Amsterdam. “Door letterlijk iets te maken van mijn schrijnende situatie hield ik het hoofd boven water en ontstond de serie Thuisloos. Een serie waarin te zien is hoe elk verblijf een eigen verhaal met zich meedraagt.”

‘In februari 2018 verloor ik mijn ideale Thuis en kwam daardoor noodgedwongen in een stadsnomadenbestaan terecht. Van mijn voormalige Thuis in Nieuwendam verhuisde ik naar illegale tijdelijke onderhuur op de Leidsegracht. Hiermee leek ik geluk te hebben. Mijn mantra was: “Ik vind wel weer wat.” Dit bleek verschrikkelijk tegen te vallen. Hoppend van huis naar huis, via een camping naar een anti-kraak jeugdgevangenis kwam ik uiteindelijk op de bewoning van maar liefst acht huizen in acht maanden.

Zo vaak al je spullen verplaatsen en hele periodes uit niet meer dan een backpack leven is één ding. Het ergste was dat ik geen basis meer had en dit heeft absoluut zijn weerslag gehad in mijn leven. Zowel sociaal als zakelijk kon ik niet voldoende ballen in de lucht houden. De onzekerheid en stress die daar weer uit voortkwamen werd me bijna teveel. Gelukkig is fotograferen voor mij heel vanzelfsprekend en heb ik veel gedocumenteerd van de verschillende verblijfplaatsen. Door letterlijk iets te maken van mijn schrijnende situatie hield ik het hoofd boven water en ontstond de serie Thuisloos.’

Website: www.lisamaatjens.nl
Instagram: lisamaatjens
Contact: info@lisamaatjens.nl