TV NL EN

Picl

De Balie Cinema, maar dan thuis. Je kijkt films al vanaf €4,99 – hiermee steun je gelijk ons filmtheater.

De nieuwste films en documentaires thuis bekijken? Onze cinema-redactie wijst graag de weg in de wildgroei aan online filmaanbod.

Op deze pagina lichten wij onze favoriete films uit die via het online platform Picl thuis te bekijken zijn. Je betaalt eenmalig €4,99 of €8,50 voor een film waar je 48 uur toegang tot hebt. Geen abonnementen, geen verborgen kosten. Veel kijkplezier!

Filmtips van onze redactie

Amal

“Wat ik zo mooi vind aan de film is dat we in de periode van zes jaar een transformatie zien bij Amal, van hoopvol, heftig, uitzinnig, in mogelijkheden denkend naar timide, gedesillusioneerd, geknakt zelfs. We zien de transformatie in het meisje en deze staat voor een transformatie van de ooit zó hoopvolle revolutie in Egypte. ”

Bekijk ook het nagesprek ter gelegenheid van 10 jaar Arabische Lente met dochter Asghan El Hamus en vader Sabri Saad El-Hamus over Egypte in transitie en deze film.

The Mole Agent

Met veel absurdistische humor, is The Mole Agent een stijlvolle combinatie van een klassieke Hollywood detective en een observerende documentaire. Het is een unieke beschouwing van eenzaamheid onder ouderen, met hartverwarmende personages die je niet snel zullen loslaten.

Deze favoriet van IDFA 2020 is een must-see!

White Cube

De nieuwe, langverwachte film van kunstenaar Renzo Martens. White Cube toont het bijzondere project waarin plantagearbeiders in Congo met kunst hun eigen land terugkopen van Unilever. Wij spraken erna met Martens over kritische kunst.

White Cube is een spiegel voor de kunstwereld – met alle tegenstrijdigheden van die wereld. Martens heeft zijn werk gedaan door de vinger op de zere plek te leggen.”
★★★★ NRC

Benieuwd naar het complete online filmaanbod van De Balie Cinema?