TV NL EN

Picl

De Balie Cinema, maar dan thuis. Je kijkt films al vanaf €4,99 – hiermee steun je gelijk ons filmtheater.

De nieuwste films en documentaires thuis bekijken? Onze cinema-redactie wijst graag de weg in de wildgroei aan online filmaanbod.

Op deze pagina lichten wij onze favoriete films uit die via het online platform Picl thuis te bekijken zijn. Je betaalt eenmalig €4,99 of €8,50 voor een film waar je 48 uur toegang tot hebt. Geen abonnementen, geen verborgen kosten. Veel kijkplezier!

Filmtips van onze redactie

The Dimitriev Affair

Met elk van haar films lijkt Jessica Gorter dieper in de Russische geschiedenis te graven en te onderzoeken hoe gewone burgers omgaan met de complexe en pijnlijke verhalen ervan. Net als de hoofdpersoon van deze film schuwt ze heftige onderwerpen niet, maar weet ze in haar aanpak een flinke dosis en warmte en waardigheid te bewaren.

Atlantide

Yuri Ancarani beweegt zich zelfverzekerd tussen intrigerende documentaire en excentrieke fictie. Daarbij creëert hij treffende beelden van een beroemde stad met zijn beruchte jeugdbewoners die hun dagen doorbrengen met racen in razendsnelle speedbootjes. Een zeldzaam voorbeeld van een film die zowel de aandacht van een elitaire galeriebezoeker als van een trapmuziekfan zou kunnen trekken.

Tótem

Opgenomen in de intieme setting van een huishouden ter voorbereiding van (waarschijnlijk de laatste) verjaardagsfeestje voor de zieke vader/broer, voelt deze film zo authentiek en waarheidsgetrouw aan dat hij met zijn natuurlijk gelaagde dialogen en vrij vloeiende camera een bijna documentaire indruk wekt. Een film die je laat glimlachen, ondanks de tranen in je ogen.

Benieuwd naar het complete online filmaanbod van De Balie Cinema?