TV NL EN

Picl

De Balie Cinema, maar dan thuis. Je kijkt films al vanaf €4,99 – hiermee steun je gelijk ons filmtheater.

De nieuwste films en documentaires thuis bekijken? Onze cinema-redactie wijst graag de weg in de wildgroei aan online filmaanbod.

Op deze pagina lichten wij onze favoriete films uit die via het online platform Picl thuis te bekijken zijn. Je betaalt eenmalig €4,99 of €8,50 voor een film waar je 48 uur toegang tot hebt. Geen abonnementen, geen verborgen kosten. Veel kijkplezier!

Filmtips van onze redactie

Shangri-La, Paradise Under Construction

Vrij bewegend tussen archief en nieuwe beelden, tussen fictie, feiten, fantasie en fraude, weet deze debuutfilm coherent te blijven in zijn verkenning van een regio in Chinees Tibet die beweert het “echte Shangri-La” te zijn. Shangri-La is bedacht door een Britse schrijver die nooit een voet in China heeft gezet, dus hoe kan een regio Shangri-La blijken te zijn, met zelfs lokale mensen die de authenticiteit van het verhaal bevestigen?

Door zijn aanvankelijke absurdistische thema stelt deze film veel concepten in vraag die we als vanzelfsprekend beschouwen, zoals waarheid, geschiedenis, verbeeldingskracht, propaganda en zelfs het maken van documentaires zelf.

White Balls on Walls

Meer diversiteit in cultuur, meer vrouwen, meer mensen van kleur – tegenwoordig zijn alle culturele instelling in Nederland het erover eens dat deze doelen iets zijn om naar te streven. Maar hoe bereik je die doelen precies? Wat zijn alle fijne kneepjes, obstakels en (on)bedoelde gevolgen onderweg? 

Stedelijk Museum besloot deze kwesties frontaal aan te pakken en Sarah Vos volgde de nieuwe diversiteitsafdeling bij elke stap en legde hun inspanningen vast met botte eerlijkheid die relevante maatschappelijke kwesties behandelt, maar een gezonde dosis humor niet schuwt. 

Holy Spider

Het meedogenloze tempo en het voortreffelijke camerawerk van deze film zullen je verbazen en ontzetten. Maar in tegenstelling tot veel andere misdaadthrillers brengt Holy Spider politieke urgentie samen met opwinding, omdat het de stijlfiguren van het genre gebruikt voor een casestudy over hoe extremisten worden gemaakt. 

Het plot, gebaseerd op het gruwelijke waargebeurde verhaal van een seriemoordenaar die het op vrouwen had gemunt in de heilige stad Mashhad, werd nog relevanter na de recente gebeurtenissen in Iran die de vrouwenhaat en onderdrukking van vrouwen in de Islamitische Republiek opnieuw in de internationale schijnwerpers brachten. 

Benieuwd naar het complete online filmaanbod van De Balie Cinema?