TV NL EN

Picl

De Balie Cinema, maar dan thuis. Je kijkt films al vanaf €4,99 – hiermee steun je gelijk ons filmtheater.

De nieuwste films en documentaires thuis bekijken? Onze cinema-redactie wijst graag de weg in de wildgroei aan online filmaanbod.

Op deze pagina lichten wij onze favoriete films uit die via het online platform Picl thuis te bekijken zijn. Je betaalt eenmalig €4,99 of €8,50 voor een film waar je 48 uur toegang tot hebt. Geen abonnementen, geen verborgen kosten. Veel kijkplezier!

Filmtips van onze redactie

Shangri-La, Paradise Under Construction

Vrij bewegend tussen archief en nieuwe beelden, tussen fictie, feiten, fantasie en fraude, weet deze debuutfilm coherent te blijven in zijn verkenning van een regio in Chinees Tibet die beweert het “echte Shangri-La” te zijn. Shangri-La is bedacht door een Britse schrijver die nooit een voet in China heeft gezet, dus hoe kan een regio Shangri-La blijken te zijn, met zelfs lokale mensen die de authenticiteit van het verhaal bevestigen?

Door zijn aanvankelijke absurdistische thema stelt deze film veel concepten in vraag die we als vanzelfsprekend beschouwen, zoals waarheid, geschiedenis, verbeeldingskracht, propaganda en zelfs het maken van documentaires zelf.

Housewitz

Oeke Hoogendijk staat bekend om haar geestige benadering van schijnbaar droge en serieuze thema’s.

Dit keer richt ze de camera op haar ouderlijk gezin en de trauma’s die haar moeder als joods meisje in de Tweede Wereldoorlog heeft doorgemaakt. Het onderwerp is intiemer, maar dit tragikomische portret van een excentrieke overlevende van de Holocaust blijft toch trouw aan Hoogendijks stijl.

Il Buco

Zelden kan een film met zo weinig middelen zoveel bieden. Het grootste deel van Il Buco speelt zich af in een grot met veel van het beeld onverlicht, terwijl het hele plot in één zin kan worden samengevat. Toch kan men uren nadenken en praten over de thema’s die deze film aanstipt. Met eenvoud en spiritualiteit waar de filmische stem van Frammartino bekend om staat, levert Il Buco een cinema ervaring die even rustgevend als overweldigend is. 

Benieuwd naar het complete online filmaanbod van De Balie Cinema?