TV NL EN

Bio-ethicus Joyce Nabuurs over welke gevolgen de kunstmatige baarmoeder heeft op vrouwenrechten, het abortusdebat en vaderschap.

Wat als vrouwen niet meer zwanger hoeven te worden? Bio-ethicus Joyce Nabuurs doet al een tijd onderzoek naar de kunstmatige baarmoeder, die te vroeg geboren baby’s kan redden. Maar wat zijn de ethische grenzen van deze technologische ontwikkeling en wat voor impact heeft het op het abortusdebat? Daarover en meer praat Programmamaker Sophie Rutenfrans met oud STUDIO-deelnemer Joyce.

Over De Balie-STUDIO
Merk je dat jouw perspectief, kennis of ervaring (nog) geen of onvoldoende onderdeel vormt van het publieke debat? Vind jij dat het publieke debat gevoed wordt met onvolledige of onjuiste informatie? En wil je graag met je eigen kennis aan een maatschappelijk debat bijdragen? Dan zoekt STUDIO jou (aanmelden kan t/m 20 december).

Tijdens opleidingstraject STUDIO krijg je handvatten om je expertise en maatschappelijke doel te laten gelden in het publieke debat. Want hoe leg je ingewikkelde stof uit aan een groot publiek? En hoe word je zichtbaar voor mediamakers?

📝 Meer info + aanmelden

📰Tip van Joyce: The Guardian over GPT-3.

Je kunt nu een Kijk- & Luisterbijdrage doen