TV NL EN

10 geboden / 100 schrijvers met Arjan Visser

Ter ere van het 500ste interview van Arjan Visser én de publicatie van 10 geboden / 100 en enige schrijvers, waarin al zijn interviews met schrijvers zijn gebundeld gaat hij live opnieuw in gesprek met een aantal van deze schrijvers.

De ‘Tien Geboden’-serie: een van de meest langstlopende en gerenommeerde interviewseries van Nederland. Al meer dan 20 jaar interviewt journalist Arjan Visser in Trouw zeer uiteenlopende bekende Nederlanders over geloof, opvoeding en relaties aan de hand van de tien geboden. Met de tien geboden als rode draad, legt Arjan Visser op onderzoekende wijze bloot hoe zijn gasten in elkaar zitten, wat ze beweegt en waar ze vandaan komen. Ter ere van het 500e interview én de publicatie van 10 geboden / 100 en enige schrijvers, waarin al zijn interviews met schrijvers zijn gebundeld gaat Arjan Visser live opnieuw in gesprek met een aantal van deze schrijvers. Tijdens deze avond spreekt Arjan Visser opnieuw maar deze keer ‘live’ op het Balie podium met Peter Buwalda, Stella Bergsma, Marieke Lucas Rijneveld, Midas Dekkers, Tinkebell & Hans Maarten van den Brink.

“Geïnterviewd worden door Arjan Visser is te weten komen waarom je bent zoals je in elkaar zit.” – Herman Brusselmans

“In de krant en op televisie zijn de Tien Geboden meer dan een formule voor een persoonlijk interview, zegt Visser: ,,Voor mij is het de beste interviewvorm ooit. Ik heb altijd iets met religie gehad. Ik kan de vragen waarmee ik zelf worstel afvuren op anderen. Dat is een geschenk.” – Arjan Visser

Arjan Visser is journalist en romanschrijver. Hij debuteerde in 2003 met De Laatste dagen. Het boek werd bekroond met de Anton Wachterprijs, de Geertjan Lubberhuizenprijs en stond op de shortlist van de Ako Literatuurprijs.

Singer-songwriter Vic Willems zal de avond ondersteunen met een muzikale bijdrage. Hij heeft zojuist een nieuw EP uitgebracht, genaamd Doe Wat Je Leuk Vindt. Willems vertelt persoonlijke verhalen, ergens op het kwetsbare snijpunt tussen lief en woedend en tussen euforisch en onzeker. Met zijn innemende Nederlandstalige nummers won hij in 2016 de Grote Prijs van Nederland.

Speakers

Arjan VisserJournalist
Peter BuwaldaSchrijver / Journalist
Stella BergsmaSchrijfster / Zangeres
TINKEBELL.Kunstenaar / Schrijver
Vic WillemsSinger-songwriter
Marieke Lucas RijneveldSchrijver
Middas DekkersBioloog / Schrijver
Hans Maarten van den BrinkJournalist / Schrijver