TV NL EN

Building Conversation

Durf jij uit je dagelijkse bubbel te komen en deel te nemen aan een écht gesprek?

Programmamaker
Locatie
Maastricht, Onze Lieve Vrouweplein 7
Taal
Nederlands

In een steeds verder verdeeld Europa is het belangrijker dan ooit dat we stilstaan bij het maken van contact en het gesprek tussen mensen stimuleren. Ontmoetingen tussen mensen die het niet met elkaar eens zijn vinden zelden plaats. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen weer écht met elkaar praten?

 

Maastricht, Working on Europe nodigt kunstenaarscollectief Building Conversation uit in Maastricht om jou uit te dagen een gesprek te beginnen met je Europese medeburgers. Deze sessie gaat over de uitdagingen van Europa. Moet Europa haar grenzen sluiten voor immigranten of juist niet? Moet Nederland lid blijven van de EU? Brengt Brexit de overige EU landen dichter bij elkaar? Deelnemers kunnen onderwerpen aandragen die tijdens de gesprekken op 8 december besproken worden.

De gespreksvorm die gekozen wordt voor deze sessies is het Agonistische Gesprek. Een gesprek tussen opponenten, ontwikkeld in reactie op de theorieën van filosoof Chantal Mouffe. Zij is van mening dat de politieke arena conflict nodig heeft en dat kunst kan bijdragen aan de ontwikkeling van de ‘agonistische ruimte’.

Gezien de beperkte beschikbaarheid raden we je aan om tijdig een ticket te kopen.

Over Building Conversation
Building Conversation is een initiatief van Lotte van den Berg en is uitgegroeid tot een groot collectief van kunstenaars. Meer informatie op www.buildingconversation.nl

Dit programma van Maastricht, Working on Europe is tot stand gekomen in samenwerking met De Balie.

Durf jij uit je dagelijkse bubbel te komen en deel te nemen aan een écht gesprek?