TV NL EN

Aanbevolen bestuurlijke hoeveelheid vrouw

Naar aanleiding van het SER advies voor een vrouwenquotum gaan we met o.a. Neelie Kroes, Agnes Koops, Rahma el Mouden en Hans Honig we in gesprek over hun ervaringen als vrouw in het bedrijfsleven, het vrouwenquotum en spreken over wenselijke veranderingen en maatregelen

Programmamaker:
Voertaal:
Nederlands
Moderator:
Natasja van den Berg

De discussie over het vrouwenquotum is volop gaande na het advies van de SER. De Tweede Kamer heeft inmiddels het wetsvoorstel goedgekeurd: voortaan moet minstens 30% van de Raad van Commissarissen van beursgenoteerde bedrijven vrouw zijn. Wat voor verschil gaat het vrouwenquotum maken, voor het bedrijfsleven en de rest van de samenleving? Met o.a. Neelie Kroes, Agnes Koops, Rahma El Mouden en Hans Honig gaan we op zoek naar de kern van ongelijkheid op de werkvloer en spreken over wenselijke veranderingen in de structuur van het bedrijfsleven. Wat is er nodig om gelijke kansen te bieden op de arbeidsmarkt?

Ondanks het jarenlange streven voor meer vrouwen in de boardrooms gaat verandering langzaam: nog 66 vrouwen moeten worden benoemd als elk bedrijf het quotum moet halen. Met verschillende mensen aan de top en deskundigen gaan we in gesprek over hun ervaringen in het bedrijfsleven, het vrouwenquotum en spreken over wenselijke veranderingen en maatregelen.

 

Neelie Kroes is oud-minister Verkeer en Waterstaat (VVD). Van 2004 tot 2014 werkte ze als Eurocommissaris. Ze was adviseur voor Uber en Bank of America Merrill Lynch en ambassadeur voor Startup Delta.

Agnes Koops zit in de Raad van bestuur van PwC Nederland en is voorzitter van de directie van PwC Accountants. Ze was finalist in de Topvrouw van het Jaar-verkiezing 2019.

Hans Honig is CEO van Deloitte Nederland. Eerder werkte hij voor IBM, PwC en Rabobank.

Rahma el Mouden is zakenvrouw. In 1997 richtte ze haar bedrijf MAS Dienstverleners op. Haar autobiografie Rahma. De weg naar mijn vrijheid kwam uit in 2019.

Elske Doets is CEO van Doets Reizen en werd in 2017 verkozen tot Topvrouw van het Jaar. Ze richtte de Young Lady Business Academy op en publiceerde in 2018 haar boek Het lef om gelukkig te zijn over haar ervaringen als zakenvrouw.

Prof. dr. Mijntje Lückerath-Rovers is hoogleraar Corporate Governance aan de Tilburg University, TIAS School for Business and Society. Elk jaar publiceert ze de Female Board Index.

Speakers

Neelie KroesVoormalig politicus
Agnes KoopsLid raad van bestuur PwC Nederland
Hans HonigCEO Deloitte
Rahma El MoudenZakenvrouw, oprichter MAS Dienstverleners
Elske DoetsOprichter Young Lady Business Academy
Mijntje Lückerath-RoversEconoom en hoogleraar Corporate Governance