TV NL EN

Afrovibes – Reverse Colonialism!

Afrovibes – Reverse Colonialism!

In de politieke voorstelling Reverse Colonialism! nemen vier onbevangen Afrikaanse Antwerpenaren het woord en kaarten op een directe en energieke manier hun moeilijke positie in de Europese samenleving aan.

Ze botsen constant op de grenzen van succesvolle integratie, maar terugkeren naar hun land van herkomst is ook geen optie. Hun antwoord? Een nieuw land voor Afrikaanse-Europeanen en Europese-Afrikanen waar ze zelf de normen bepalen. Ze dagen het publiek uit om hun fantasieën, vooroordelen en meningen in te zetten tijdens een gezamenlijke utopische zoektocht naar een beter bestaan.

Na de voorstelling spreken we met regisseur Ahilan Ratnamohan die bekend staat om zijn onbevangen en overrompelende theatervoorstellingen, en de acteurs: stuk voor stuk jongens die droomden van een professionele voetbalcarrière maar nooit écht doorbraken en nu hun levensverhalen vertellen op het toneel.

Voertaal: Engels

Afrovibes 
Dit programma is onderdeel van het Afrovibes festival (4 – 14 oktober 2018). 2 dagen lang staat De Balie in het teken van het festival dat door actuele urban theater, dans en muziek een nieuwe blik werpt op het Afrikaanse continent. Dit jaar is het thema ‘LAND’. Artistiek leider is de Zuid-Afrikaanse Jay Pather, directeur van het Institute for Creative Arts (ICA) van de University of Cape Town.