TV NL EN

Ahmed Aboutaleb in gesprek met MBO’ers

Een speciale online versie van Nationaal Gesprek over Vrijheid met burgemeester Aboutaleb vanuit het stadhuis in Rotterdam, samen met studenten van het Albeda College Rotterdam

Gespreksleider
Wat is vrijheid voor jou, wat betekent dit voor de vrijheid van anderen, en hoe draag jij bij aan vrijheid?

Tijdens deze speciale editie van Nationaal Gesprek over Vrijheid gaan we met burgemeester Ahmed Aboutaleb in gesprek over vrijheid en democratie, in het kader van 75 jaar vrijheid. Dit gesprek wordt samen met de studenten van het Albeda College Rotterdam gevoerd. Vanuit het stadhuis van Rotterdam laten we burgemeester Aboutaleb de prangende vragen beantwoorden van de deelnemende MBO-studenten. Via een digitale verbinding kijken en praten zij mee.

Nationaal Gesprek over Vrijheid

In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de Koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op MBO-scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat is vrijheid in Nederland? En wat wil je er persoonlijk aan bijdragen? Nationaal Gesprek over Vrijheid is een gesprek tussen twee generaties over wat vrijheid en grondrechten in de praktijk betekenen en wat je zelf aan de vrijheid kan bijdragen.

Nationaal Gesprek over Vrijheid is een initiatief van De Balie, vfonds, Nationaal Comité 4 en 5 mei en Stichting Coördinatie 75 Jaar Vrijheid, en wordt mede uitgevoerd door MBO Raad.

Sprekers

Ahmed Aboutaleb
Ahmed AboutalebBurgemeester van Rotterdam
Zara ToksözProgrammamaker De Balie