TV NL EN

Arnon Grunberg ontmoet. Johan Derksen & Wim Kieft

DUUR
120 minuten

Gemist? Video registraties komen op De Balie TV + De Balie Vimeo. In deze aflevering van 'Arnon Grunberg Ontmoet…' spreekt Grunberg met Johan Derksen en Wim Kieft over de sociologie van het voetbal.

Johan Derksen begon na zijn voetbalcarrière (bij onder andere SC Cambuur en MVV) een carrière als voetbaljournalist en analist. Sinds 1977 werkt Derksen bij Voetbal International waar hij van 2000 tot en met 2013 de functie van hoofdredacteur bekleedde. Daarnaast presenteert hij het televisieprogramma Voetbal International.

Wim Kieft is een voormalig Nederlands profvoetballer. Kieft was op negentienjarige leeftijd topscorer van Europa, speelde voor Ajax, Pisa, Torino, Bordeaux en PSV, waarmee hij in 1988 de Europa Cup won. Met Oranje werd hij in 1988 Europees kampioen. Dit jaar verscheen zijn biografie KIEFT, waarin hij openhartig vertelt over zijn achttien jaar durende verslaving.

Over de serie
'Arnon Grunberg Ontmoet…' is een gesprekkenreeks in De Balie waarin de schrijver in gesprek gaat met prominente denkers, schrijvers en politici. Grunberg sprak in deze reeks onder anderen met Fred Teeven, Job Cohen, Peter Vandermeersch, Micha Wertheim en Tomas Sedlacek.

Redactie: Marije Ligthart (De Balie) & Arnon Grunberg