TV NL EN

Arnon Grunberg ontmoet… Tijs Goldschmidt en Patricia Paay

Arnon Grunberg gaat samen met evolutiebioloog Tijs Goldschmidt en zangeres Patricia Paay in gesprek over schaamte en schuld.

Programmamaker

Arnon Grunberg gaat samen met evolutiebioloog Tijs Goldschmidt en zangeres Patricia Paay in gesprek over schaamte en schuld. Charles Darwin noemde schaamte eens ‘de meest menselijke emotie’. Hoe werkt schaamte en zijn mensen altijd op zoek naar een zondebok? Wat doet het met je als je aan de publieke schandpaal wordt genageld?

 

Sprekers

Patricia Paay brak in 1967 door met de hit Je bent niet hip. Paay had vele hits waaronder Who’s that lady with my man, Livin’ without you en Saturday Nights. Ze kreeg tevens veel bekendheid als mediapersoonlijkheid. Zo was ze te zien in haar eigen realitysoap ‘Adams Family’, als jurylid bij Holland’s got Talent en ze was het oudste model ooit dat in de Playboy stond.

Tijs Goldschmidt is evolutiebioloog en schrijver. Hij schreef meermaals over schaamte, zowel bij mensen als dieren. Darwins hofvijver: een drama in het Victoriameer (1994), een persoonlijk verslag van zijn onderzoek naar het leven in het Victoriameer, werd onder meer bekroond met de KIJK/Wetenschapsweekprijs. In 2001 won hij de Jan Hanlo Essayprijs voor de bundel Oversprongen: beschouwingen over cultuur en natuur (2000). Zijn laatste boek Onvoldoende liefdesbrieven verscheen in 2019.

Arnon Grunberg Ontmoet…

‘Arnon Grunberg Ontmoet…’ is een gesprekkenreeks in De Balie waarin Arnon Grunberg spreekt met prominente denkers, schrijvers, kunstenaars, en politici. Grunberg sprak onder anderen met Marlene Dumas, Zadie Smith, Tomas Sedlacek, Ulrich Seidl, Deborah Feldman en Damiaan Denys.

Speakers

Arnon Grunberg Schrijver
Patricia Paay Zangeres en televisiepersoonlijkheid
Tijs Goldschmidt Evolutiebioloog en schrijver
Foto credits: Patty Krone