TV NL EN

Audre Lorde Leesclub

DUUR
120 minuten

"Poëzie is niet alleen droom en visie; ze legt de fundamenten voor een toekomst waarin veranderingen mogelijk zijn” De Caribisch-Amerikaanse schrijver, feminist en activist Audre Lorde (1934-192) geloofde met volle overtuiging in de kracht van taal. In haar poëzie en essays gaf Audre Lorde uitdrukking aan haar persoonlijke gevoelens, maar ook aan de onrechten die ze aantrof in de samenleving. In aanloop naar het programma Grote Denkers: Audre Lorde op 6 maart organiseren Persis Bekkering, Matthea Westerduin en Megan Milota een Audre Lorde leesclub om dieper in het werk van Audre Lorde te duiken. Nancy Jouwe geeft een inleiding. Nancy Jouwe is een van de initiatiefnemers van Framer Framed. Zij is werkzaam aan het project Mapping Slavery NL, dat de sporen van de Nederlandse rol in de slavernijgeschiedenis in kaart brengt. Nancy Jouwe is gespecialiseerd in vrouwen studies, gender en etniciteit, Papua erfgoed en identiteit, en transculturele kunstprojecten. Ze co-publiceerde verschillende boeken waaronder Papua’s? Oja, die bestaan echt, he? Een inventarisatie van de Positie van Papuavrouwen in Nederland, 1958-1992 (1993) en Caleidoscopische Visies. De zwarte, Migranten-en vluchtelingenvrouwenbeweging in Nederland (2000). In 2012 verscheen van haar hand Paradijsvogels in de polder. Papoea’s in Nederland. Tijdens de leesclub worden de volgende 4 korte essays uit de bundel Sister Outsider gelezen:
– Poetry Is Not a Luxury
– The Transformation of Silence into Language and Action
– Uses of the Erotic: The Erotic as Power
– The Master’s Tool Will never Dismantle the Master’s House Daarnaast nodigen we je uit om je favoriete gedicht van Audre Lorde mee te nemen. Deelname is gratis, reservering is verplicht. Reserveer op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen. Deelnemers dienen zelf een exemplaar van de essaybundel te verzorgen.
  Sister Outsider
auteur: Audre Lorde

The fourteen essays and speeches collected in this work, several of them published for the first time, span almost a decade of this Black lesbian feminnist's work. Lorde is unflinching in her observations and is lucid and clarifying in her coverage of a range of essential topics.  Lees meer

Bestel dit boek