TV NL EN

De wereld van Joost Conijn

In de serie Beeldbepalers krijgen toonaangevende Nederlandse kunstenaars een avond lang de sleutel van De Balie. Met dit keer, kunstenaar en avonturier Joost Conijn.

Programmamaker
Met een zelfgebouwd vliegtuig van Amsterdam naar Kenia. Met zijn oude Citroën DS Break richting de vluchtelingenkampen in Macedonië en Griekenland. Beeldend kunstenaar Joost Conijn zoekt altijd naar het avontuur. Maar wat betekent het om te reizen? En waar kom je thuis? In de serie Beeldbepalers krijgen toonaangevende Nederlandse kunstenaars een avond lang de sleutels van De Balie. Met dit keer, Joost Conijn.

Tijdens deze aflevering neemt Joost Conijn je mee op zijn reizen door het hart van Afrika naar Afghanistan, het ADM-terrein en de Flevopolder. Over thuis zijn en in beweging komen, de vrijwillige versus de noodgedwongen reiziger en kunst op plekken waar je het niet verwacht.

Beeldbepalers

In de serie Beeldbepalers krijgen toonaangevende Nederlandse kunstenaars een avond lang de gelegenheid om De Balie als laboratorium te gebruiken. In samenwerking met andere kunstenaars, wetenschappers, theatermakers, schrijvers en journalisten presenteren zij nieuw werk of zetten ze bestaand werk in een ander daglicht. Eerdere Beeldbepalers waren o.a. Jan Dibbets, Marlene Dumas, Erik van Lieshout, Renzo Martens en Barbara Visser.

Sprekers

Joost ConijnKunstenaar, avonturier