TV NL EN

Bert Schierbeek, weer…

DUUR
120 minuten

Reserveren

Een programma van Uitgeverij AZUL PRESS i.s.m. ETF

Op zondag 15 december 2013 zal de jonge uitgeverij Azul Press (Maastricht/Amsterdam) haar najaarsuitgaven voorstellen in de grote zaal van De Balie. Het programma begint om 14.00 uur (zaal open vanaf 13.45u) en eindigt om 16.00 uur.

Op deze literaire middag staan de drie heruitgegeven romans van Bert Schierbeek: Weerwerk (1977), Betrekkingen (1979) en Binnenwerk (1982) en de nieuwe roman van Rudolf Geel, Volmaakte mannen, centraal. De eerste exemplaren van Bert Schierbeek worden door uitgever Hennie Jetzes overhandigd aan mevrouw Thea Schierbeek en er worden fragmenten uit de herdrukken voorgelezen.

Aleid Truijens leidt Volmaakte mannen van Rudolf Geel in, de schrijver leest er uit voor.
Uit Londen wordt Todd Swift ingevlogen. Hij zal gedichten uit zijn Nederlandse debuut De veilige jaren (Gedichten 1990 – 2010) voordragen.
Van de Amsterdamse stadsdichter Menno Wigman en fotografe Diana Scherer is de tweetalige bundel De vrede moe (Eng/Ned) verschenen. Menno Wigman leest voor en de foto’s van Diana Scherer zullen worden geprojecteerd. David Winwood stelt het E-zine AZUL #6 voor en leest enkele van zijn Engelstalige gedichten.

De muzikale intermezzo’s tijdens deze middag zullen worden verzorgd door de cellist Ernst Reijseger en pianist Harmen Fraanje.

De algehele presentatie is in handen van Daan Cartens.

Entree: gratis – na afloop wordt er in de Bovenfoyer van De Balie op de nieuwe uitgaven geklonken en worden er hapjes geserveerd.
Reserveren hier