TV NL EN

Bijeenkomst Brazil Today

DUUR
90 minuten

Na jaren van groei is de Braziliaanse economie gestagneerd. Tegelijkertijd wordt er in Rio de Janeiro fors geïnvesteerd om het culturele leven een boost te geven als de stad met de Olympische Spelen in 2016 wereldwijd in de schijnwerpers staat. Welke kansen liggen er in Brazilië voor Nederlandse makers? Wat zijn de ervaringen van anderen? Programma
Tijdens de bijeenkomst Brazil Today krijgt u inzicht in de meest recente ontwikkelingen in de Braziliaanse cultuursector. Daarnaast vertellen Braziliaanse en Nederlandse makers hoe het is om in Brazilië te werken. DutchCulture presenteert de geactualiseerde culturele online gids Mapping Brazil en blikt vooruit op culturele uitwisselingen en samenwerkingsmogelijkheden tussen Brazilië en Nederland in 2016.Gasten Floor Boon, redacteur Latijns-Amerika bij het NRC Handelsblad, werkte de afgelopen jaren als correspondent vanuit Rio de Janeiro voor deze krant.
Cesar Augusto, acteur, producent en curator naast directeur TEMPO_FESTIVAL, internationaal festival voor de podiumkunsten in Rio de Janeiro.
Martin Fondse, muzikant en componist, stond dit jaar samen met de Braziliaanse zanger Lenine op het grootste muziekfestival van Brazilië, Rock in Rio.
Mariana Lanari, kunstenaar, redacteur en curator, heeft een kunstproject in de bibliotheek van het Stedelijk Museum Amsterdam tot februari 2016, Moving Thinking. 
Richard van der Laken, ontwerper en initiator van het internationale event What Design Can Do (WDCD) in Amsterdam, organiseert van 7-8 december de eerste editie van WDCD in São Paulo.
Vevi van der Vliet, algemeen directeur van ISH Dance Collective dat in november met Braziliaanse jongeren een voorstelling maakte in samenwerking met het MAM, Museum voor Moderne Kunst in São Paulo.
Frank Kresin, research director bij Waag Society, onder meer betrokken bij de eerste PICNIC Brasil in Rio de Janeiro in 2016, festival voor technologie, creativiteit en sociale innovatie. Publiciste en columniste Natasja van den Berg modereert de bijeenkomst. Deelname is gratis, aanmelden kan via het aanmeldingsformulier