TV NL EN

Black Achievement Month: Kleur in de wetenschap

Programmamaker
Rokhaya Seck
De universiteit moet een betere afspiegeling worden van onze samenleving. Dit was de boodschap van University of Colour, een actiegroep die ontstond tijdens de Maagdenhuisbezettingen van 2015. Zwarte wetenschappers zoals Gloria Wekker en Philomena Essed maakten zich hier in de vorige eeuw al hard voor.

Inmiddels heeft bijna elke Nederlandse universiteit en hogeschool een “diversity officer”, maar is er ook daadwerkelijk meer ruimte voor kleur in de wetenschap? Tijdens de Black Achievement Month gaan we in De Balie in gesprek met sprekers uit verschillende generaties die de wetenschappelijke wereld door en door kennen. Wat is er bereikt?

Sprekers

Aminata Cairo was tot dit voorjaar de Lector van Inclusive Education bij de Haagse Hogeschool. Geboren en getogen in Amsterdam van Surinaamse afkomst heeft zij vanaf haar 18de haar academische carrière in Amerika doorlopen. Daar heeft zij meerdere master graden behaald in Klinische Psychologie en Medische Antropologie en gepromoveerde ze in Medische Antropologie. Ze is gedreven om de academische omgeving en de bredere samenleving meer inclusief te maken. Als een internationale vrouw van Afrikaanse afkomst heeft zij persoonlijk de uitdagingen van diversiteit en inclusie aan den lijve ondervonden.

Houd deze pagina in de gaten voor de verdere line-up!

Black Achievement Month

Tijdens Black Achievement Month, elk jaar in oktober, staan black achievers in de schijnwerpers. Een maand vol debatten, exposities, theater-, dans- en filmvoorstellingen, die inzoomen op de prestaties en talenten van Nederlanders met Afrikaanse roots. De Balie maakt ook dit jaar weer een aantal niet te missen Black Achievement Month programma’s.

Sprekers

Aminata CairoTot dit voorjaar de Lector van Inclusive Education bij de Haagse Hogeschool
Inez Blanca van der ScheerMede initiatiefnemer University of Colour

Blijf op de hoogte

Mis nooit meer een programma! Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van De Balie.

Inschrijven