TV NL EN

Coronaconclaaf: Mara Yerkes

programmamaker
sophie
Sophie Rutenfrans
Moderator
Ianthe Mosselman
De eerste lockdown is bijna twee jaar geleden. Sindsdien is een patroon zichtbaar: Nederland wordt overvallen door een coronagolf, waarna problemen ontstaan die zo groot zijn dat ze de volledige aandacht opeisen. Alles is bijzaak als het voortbestaan van de zorg op het spel staat.

De directe en indirecte gevolgen van corona en het beleid eromheen gaan iedereen raken, en de effecten zullen nog decennia voelbaar zijn. Deze tijd vraagt om een vooruitziende, brede blik. Daarom organiseert De Balie een serie gesprekken over de uitwerking van COVID-19 op maatschappij en democratie. Welke gevolgen blijven onderbelicht? En waar moeten we ons op voorbereiden? Zijn er voor het nieuwe jaar lichtpunten waar we ons aan kunnen vasthouden?

Ditmaal: Dr. Mara Yerkes over de invloed van de coronacrisis op de rolverdeling tussen mannen en vrouwen.

Dr. Mara Yerkes is socioloog en universitair hoofddocent Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze doet onderzoek op het gebied van twee grote thema’s: sociaal beleid en sociale ongelijkheid. Tijdens de coronacrisis zette zij het COVID-19 genderongelijkheid-onderzoek op in Nederland en zocht zij antwoord op de vraag: hoe heeft de coronacrisis de rolverdeling tussen mannen en vrouwen veranderd?

Meepraten of -luisteren? Het Coronaconclaaf vindt vanaf 12:00 plaats in de Pleinzaal. Het gesprek is open voor publiek. We nodigen u bovendien van harte uit voor- of achteraf in het cafe-restaurant kennis te komen maken met onze vernieuwde lunchkaart.

Sprekers

Dr. Mara Yerkessocioloog