TV NL EN

In de tussentijd: Arjen van Veelen over groeiende ongelijkheid

programmamaker
sophie
Sophie Rutenfrans
moderator
Jelle Baars
De eerste lockdown is bijna twee jaar geleden. Sindsdien is een patroon zichtbaar: Nederland wordt overvallen door een coronagolf, waarna problemen ontstaan die zo groot zijn dat ze de volledige aandacht opeisen. Alles is bijzaak als het voortbestaan van de zorg op het spel staat.

De directe en indirecte gevolgen van corona en het beleid eromheen gaan iedereen raken, en de effecten zullen nog decennia voelbaar zijn. Deze tijd vraagt om een vooruitziende, brede blik. Daarom organiseert De Balie een serie gesprekken over de uitwerking van COVID-19 op maatschappij en democratie. Welke gevolgen blijven onderbelicht? En waar moeten we ons op voorbereiden? Zijn er voor het nieuwe jaar lichtpunten waar we ons aan kunnen vasthouden?

Ditmaal: Arjen van Veelen, schrijver en journalist. Hij schrijft voor De Correspondent als ‘Correspondent Groot Rotterdam’ over de sociale werkelijkheid in een snel veranderende stad. Van 2014 tot 2016 woonde Arjen in St. Louis, Verenigde Staten waar hij werkte als freelance correspondent. Over deze tijd publiceerde hij in 2018 hij het boek Amerikanen lopen niet over ongelijkheid in de VS en de politieke gevolgen daarvan. In dit coronaconclaaf spreken we met Arjen over de groeiende ongelijkheid in Nederland, hoe de coronacrisis dit zichtbaar maakt en uitvergroot.

Sprekers

Arjen van Veelen

Livestream

De gratis livestream is te bekijken op deze programmapagina en verschijnt 5 minuten voor de start van het programma. Waardeer je de online programmering en wil je graag een bijdrage doen?