TV NL EN

In de tussentijd: Armand Girbes over de zorg

programmamaker
sophie
Sophie Rutenfrans
moderator
Isabel Sheridan
De eerste lockdown is bijna twee jaar geleden. Sindsdien is een patroon zichtbaar: Nederland wordt overvallen door een coronagolf, waarna problemen ontstaan die zo groot zijn dat ze de volledige aandacht opeisen. Alles is bijzaak als het voortbestaan van de zorg op het spel staat.

De directe en indirecte gevolgen van corona en het beleid eromheen gaan iedereen raken, en de effecten zullen nog decennia voelbaar zijn. Deze tijd vraagt om een vooruitziende, brede blik. Daarom organiseert De Balie een serie gesprekken over de uitwerking van COVID-19 op maatschappij en democratie. Welke gevolgen blijven onderbelicht? En waar moeten we ons op voorbereiden? Zijn er voor het nieuwe jaar lichtpunten waar we ons aan kunnen vasthouden?

Ditmaal Armand Girbes, hoofd van de IC-afdeling van het VU Medisch Centrum en Hoogleraar Intensive Care Geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij schrijft voor magazine Arts en Auto en hij maakt in samenwerking met de Human en de VPRO de podcast Dagboek van een IC-chef, waarin hij zijn ervaringen deelt als IC-chef ten tijden van corona.

Sprekers

Armand Girbes

Livestream

De gratis livestream is te bekijken op deze programmapagina en verschijnt 5 minuten voor de start van het programma. Waardeer je de online programmering en wil je graag een bijdrage doen?