TV NL EN

Dag 1: Total Football Festival

DUUR
minuten

  Een weekend vol legendarische, spannende, grappige en ontroerende films en docu's over alles rondom deze fantastische sport. Aangevuld met lezingen, workshops, kunst, theater en panel-discussies belooft het Total Football Festival een heerlijke ervaring te worden voor de ware voetballiefhebber! 

Programma 20 september: thema Argentinië

  Ode aan Maradonna en Messi
19.30 – 20.00 uur SALON

Edwin Winkels (o.a.sportverslaggever NOS) zal tijdens de opening van het TFF een ode brengen aan Diego Maradona en Lionel Messi, twee van de grootste voetballers aller tijden. Een lofzang, maar ook kritiek, over de twee grootste voetballers uit de Argentijnse geschiedenis!

************************************************************************
Football Is God + Q&A regisseur R: Ole Bendtzen (2010, 52')
20.00 – 21.30 uur GROTE ZAAL

Football is God verkent de hechte relatie tussen voetbal en religie. In deze film worden 3 fans van de Argentijnse voetbalclub Boca Juniors gevolgd.

************************************************************************
Voetbalquiz voor vrouwen
 20.30 – 22.00 uur SALON

Janneke van der Horst zal op geheel eigen wijze een voetbalquiz voor vrouwen geven aan alle vrouwen die van voetbal houden en de ‘spelersvrouwen’ van de mannen die elders op het festival aanwezig zijn. Echt exclusief voor vrouwen dus!

************************************************************************
Argentina Fútbol Club R: Juan Pablo Roubio (2010,60')
22.00 – 23.00 uur GROTE ZAAL

Vergeleken met de supporters van de Argentijnse voetbalclubs Boca Juniors en River Plate gaan de fans van Ajax en Feyenoord als vrienden met elkaar om. In deze documentaire wordt de unieke identiteit en de relatie tussen deze twee grote clubs nader bekeken.

************************************************************************
Rivals: Celtic & Rangers R: Alex Hofman (2010, 45')
22.30 – 23.15 uur FILMZAAL

De haat tussen Glasgow’s “Old Firm” teams Celtic en Rangers is de meest beruchte in de wereld. In deze documentaire worden supporters en hooligans van beide kampen gevolgd en geïnterviewd waardoor er een ijzingwekkend beeld ontstaat van de wederzijdse haat die deels is gebaseerd op religie een deels gebaseerd op afkomst.

Cineville Cineville-pashouders kunnen gratis naar de films en documentaires van het Total Football Festival (met 1 uitzondering: de openingsfilm met Q&A – vrijdag 20 sept – 20.00 uur). Voor de overige programma-onderdelen van TFF is de pas niet geldig. Cineville-pashouders kunnen telefonisch reserveren via 020 – 553 51 00 (ma-vr vanaf 18.00 / za-zo vanaf 14.00). Kaarten kunnen vervolgens 1 uur voor aanvang opgehaald worden.

>> Meer informatie Total Football Festival