TV NL EN

Dag 3: Total Football Festival

DUUR
minuten

  Thema festivals zijn je van hét! Na food en art is in 2013 de belangrijkste bijzaak van het leven aan de beurt: voetbal. Een weekend vol legendarische, spannende, grappige en ontroerende films en docu's over alles rondom deze fantastische sport. Aangevuld met lezingen, workshops, kunst, theater en panel-discussies belooft het Total Football Festival een heerlijke ervaring te worden voor de ware voetballiefhebber!

 Programma 22 september:

  In Oranje R: Joram Lürsum (2004, 95')
10.30 – 12.30 uur SALON 
De 12-jarige Remco is een getalenteerd voetballertje met maar één droom: spelen in het Nederlands Elftal. Als zijn vader plotseling sterft, stort zijn wereld in. De oma van zijn Surinaamse vriendje Winston weet echter een manier hoe Remco in contact kan komen met zijn overleden vader, zodat Erik zijn zoon vanuit het hiernamaals kan bijstaan.

************************************************************************

Africa United R: Debs Paterson (2010, 105')
11.00 – 13.00 uur Filmzaal 
Africa United vertelt het ongelooflijke verhaal van drie Rwandese kinderen die een poging ondernemen om hun grootste droom werkelijkheid te laten worden: deelnemen aan de openingsceremonie van het WK Voetbal 2010 in Zuid-Afrika. Het drietal Fabrice, Dudu en Beatrice stapt al meteen in een verkeerde bus beleven gevaarlijke maar ook dolkomische avonturen.

  ************************************************************************  Rory de Groot- Hand in Hand R: Rita Marks (2012, 75')
12.30 – 14.00 uur GROTE ZAAL
Hand in Hand geeft je een unieke kijk in het leven van een jongen die heel dicht bij een carrière was in het profvoetbal. Een verhaal over gemiste kansen en succes. Over voetbal en Rotterdam. Over afscheid en verdriet. Over winnen en verliezen. Over heimwee en de toekomst.

  ************************************************************************ Panel: Voetbal en Statistiek 
13.00 – 14.00 uur SALON 
Voetbal en statistieken, steeds vaker komen deze ogenschijnlijk verschillende werelden met elkaar in aanraking. Transfers, spelsystemen, structuren…veel clubs gebruiken statistieken als ondersteuning en sommige clubs laten zich zelfs volledig leiden door statistieken. Waar gaat dit heen? Met o.a. Bernard Krikke van Ortec en Giels Brouwer van SciSports.


  ************************************************************************ The Other Final R: Johan Kramer (2003, 55')
14.00 – 15.00 uur Filmzaal
Op 30 juni in 2002 vond in Japan de finale van het wereldkampioenschap voetbal Eerder die dag vond ook een andere finale plaats, tussen de nummer 202 en nummer 203 van de wereldranglijst. Het nationale team van Bhutan speelde Montserrat. Johan Kramer registreerde de wedstrijd, georganiseerd door Nederlander Matthijs de Jongh, en de hobbelige aanloop erheen

  ************************************************************************

The Referees R: Jean Libon& Yves Hinant (2009, 80')
14.30 – 16.00 uur Grote Zaal
Hoe groot de druk is die op topscheidsrechters ligt, wordt pijnlijk duidelijk in de documentaire Kill the Referee. De film gaat over de Britse scheidsrechter Howard Webb die wordt gevolgd van catacomben tot grasveld. Webb wordt op internet met de dood bedreigd na een nadelige beslissing voor Polen. Nadat zelfs de Poolse premier zich laat ontvallen ‘iemand te willen vermoorden’, wordt de politieke hetze zo groot dat Webbs positie in het gedrang komt.

  ************************************************************************ Voordracht: Fotografie op Europese velden 
15.00 – 16.00 uur SALON    Hoe gedraagt een man zich wanneer hij geblesseerd op de grond ligt? Hans van der Meer vertelt over zijn series Hollandse Velden en Europese velden, waarbij hij aan de hand soms hilarische fragmenten uit zijn films het theatrale aspect van het voetbalspel behandelt
************************************************************************ The Two Escobars R: Jeff& Michael Zimbalist (2010, 105')
16.00 – 18.00 uur Filmzaal
Beide geboren in dezelfde stad in Colombia, maar geen familie van elkaar, delen Andrés en Pablo Escobar de liefde voor voetbal. Andrés groeide op tot één van Colombia’s meest geliefde voetballers en een international, terwijl Pablo de meest beruchte drugsbaron aller tijden werd.

  ************************************************************************

Live: PSV- Ajax met commentaar
16.30 – 18.30 uur Grote Zaal
Geen voetbalfestival zonder ook daadwerkelijk voetbal te kijken: PSV- Ajax. De wedstrijd zal van commentaar voorzien worden door het cabaret-duo Viggo Waas en Raoul Heertje. Zij hebben ruime ervaring met het live becommentariëren van wedstrijden, voornamelijk die van het Nederlands Elftal in Toomler.

  ************************************************************************

Bord op Schoot 
19.00 – 20.00 uur Grote Zaal
Al decennia lang zijn we gewend om op zondagavond 19.00 uur met het bord op schoot naar Sport In Beeld en later Studio Sport te kijken. Deze zondagavond een  XXL versie. Op een bioscoopscherm kijken we Studio Sport met de samenvattingen van die speelronde. met het Bord op Schoot. Kom in het shirt van je lievelingsclub!
    Cineville Cineville-pashouders kunnen gratis naar de films en documentaires van het Total Football Festival (met 1 uitzondering: de openingsfilm met Q&A – vrijdag 20 sept – 20.00 uur). Voor de overige programma-onderdelen van TFF is de pas niet geldig. Cineville-pashouders kunnen telefonisch reserveren via 020 – 553 51 00 (ma-vr vanaf 18.00 / za-zo vanaf 14.00). Kaarten kunnen vervolgens 1 uur voor aanvang opgehaald worden.

>> Meer informatie Total Football Festival