TV NL EN

De Ark van Noach

Dit moderne Ark van Noach-verhaal is een unieke voorstelling met theater, muziek en lezingen over klimaatverandering en consumentisme. Met acteur Cees Geel in de rol van Noach, muziek van het Nederlands Kamerkoor, en lezingen van campagneleider Greenpeace Faiza Oulahsen en columnist Erdal Balci.

In samenwerking met:
Nederlands Kamerkoor & Muziekgebouw aan ‘t IJ
Programmamakers & regie:

De Ark van Noach

Let op! Locatie: Nieuwe Kerk, Den Haag

Een unieke voorstelling met theater, muziek en lezingen over klimaatverandering en consumentisme. Met acteur Cees Geel in de rol van Noach (script Eddy Terstall), muziek van het Nederlands Kamerkoor en lezingen van hoogleraar Ingrid Visseren en columnist Erdal Balci. Een avond over een moderne Noach. Neemt hij opnieuw de taak op zich een ark te bouwen voor een naderende, door onszelf veroorzaakte zondvloed?

We kopen en vliegen ons een ongeluk, ondanks alarmerende berichten over het klimaat en de rol van ons consumptiegedrag daarin. Voor een land dat grotendeels onder de zeespiegel ligt: is het tijd een ark te bouwen om ons te redden van de aanstaande apocalyps? Vanavond komt Noach aan het woord. Hij vraagt zich af: wordt zijn zondvloed de onze?

In dit moderne Ark van Noach-verhaal passeren alle archetypen van het debat over klimaat en consumentisme de revue: de egoïst, de opportunist, de ontkenner, de verlamde, de pragmaticus en de activist. Nederlands Kamerkoor geeft muzikaal commentaar met nieuwe werken van jonge en gevestigde componisten van Nederlandse bodem. Met lezingen van hoogleraar Ingrid Visseren en columnist Erdal Balci.

Over de sprekers:

“Boren naar olie op de Noordpool is zoiets als zeehondjes doodknuppelen of giftig afval dumpen: vrijwel iedereen vindt het vreselijk, maar toch gebeurt het.”

Faiza Oulahsen strijdt als campagneleider klimaat en energie bij Greenpeace op allerlei manieren tegen klimaatverandering. In Amsterdam studeerde ze politicologie met als specialisatie internationale betrekkingen.

“Het klimaat is de nieuwe religie van de moderne mens”

Erdal Balci is schrijver en journalist. Hij schreef jarenlang over Turkije voor verschillende media. Nu schrijft hij vanuit Nederland over de toekomst van ons land en de belangrijkste politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.

Hoe klinkt klimaatverandering?

De Balie, Nederlands Kamerkoor en Muziekgebouw aan ’t IJ geven kunstenaars een stem om de actualiteit tastbaar te maken. Talentvolle Nederlandse componisten, filmmaker Eddy Terstall, acteur Cees Geel en diverse sprekers confronteren het publiek tijdens dit unieke Gesammtkunstwerk met onze ongebreidelde koopzucht en de verschillende kampen in het debat.

Deze serie is een een co-productie van De Balie, Nederlands Kamerkoor en Muziekgebouw aan ’t IJ.

Regie: Yoeri Albrecht (De Balie) & Merlijn Geurts (De Balie)
Chef-dirigent: Peter Dijkstra
Script: Eddy Terstall
Spel: Cees Geel
Lezingen: Jacqueline Cramer en Erdal Balci
Muziek van: Jacob ter  Veldhuis, Jan-Peter de Graaff, Maxim Shalygin, Marijn Simons en Bec Plexus

Na de première gaat De Ark van Noach op tour door Nederland. Op 12 september is de voorstelling te zien in de Grote Kerk in Enschede en op 14 september in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Dit programma is gratis toegankelijk voor leden van We Are Public

         

Speakers

Cees GeelActeur
Eddy TerstallScript
Nederlands KamerkoorMuziek
Erdal BalciSpreker, journalist, schrijver
Faiza OulahsenCampagneleider Greenpeace