TV NL EN

De Balie Leert: De Schoolleider

DUUR
120 minuten

Gemist? Video's komen online via De Balie TV en op De Balie Vimeo. Dit programma is uitverkocht. Een uur voor aanvang opent een wachtlijst aan de kassa voor niet-opgehaalde reserveringen, of volg het programma via de livestream.

In aflevering 8 van 'De Balie leert' bespreken we de rol van schoolleiders in het funderend onderwijs. Er ligt een enorme focus op de docent in Nederland ten behoeve van de verbetering van onderwijskwaliteit. Dat is deels terecht. De docent speelt een cruciale rol in de kwaliteit van onderwijs. De kern van het systeem is immers de relatie tussen de leerling en de docent. De rol van een goede schoolleider blijft echter vaak onderbelicht. Goede schoolleiders zijn in staat om docententeams te laten excelleren.
Deze avond bespreken we het belang van de schoolleider voor de onderwijskwaliteit in Nederland. Dit doen we samen met Annette van Valkengoed, schoolleider Laterna Magica, Johannes Visser, docent Nederlands & onderwijsjournalist bij De Correspondent en Jurjen van den Bergh, senior onderwijsadviseur Kennisland.    Mediapartners: