TV NL EN

De Balie Live Coronagesprek met TINKEBELL.

Hoe moeten we omgaan met de angst voor het coronavirus? 

Interview door
Yoeri Albrecht

Vanuit een leeg café praten De Balie-programmamakers met bijzondere gasten over de vergaande consequenties van de coranacrisis voor onze samenleving. Dit keer interviewt De Balie-directeur Yoeri Albrecht TINKEBELL. 

De kunstenaar schreef in 2018 Het gevaar van angst over haar ervaringen in Fukushima na de kernramp. Zij zag daar ‘hoe angst soms gevaarlijker is dan het gevaar zelf’. Hoe moeten we omgaan met de angst voor het coronavirus?

De Balie Live Coronagesprekken
De Balie onderzoekt met verschillende gasten en sleutelfiguren wat de COVID-19 pandemie betekent voor onze samenleving en democratie. In een reeks gesprekken staan we langer stil bij de snel veranderende wereld om ons heen. Dat doen we met schrijvers, filosofen, wetenschappers en kunstenaars die ons een andere blik gunnen. Wat zijn de gevolgen op de lange termijn, wat zullen we winnen en waar lopen we onherstelbare schade op?

In een eerdere aflevering was schrijver Arnon Grunberg te gast. Onlangs publiceerde hij het essay Wij offeren alles op voor een gevoel van veiligheid. De Balie-directeur Yoeri Albrecht sprak hem over controle, veiligheid, behoedzaam zijn, vrijheid en hoogmoed. Kijk deze aflevering hier terug.

Sprekers

TINKEBELL.Kunstenaar