TV NL EN

De Balie Live Zwangerschap en bevallen tijdens de coronapandemie

Programmamaker & Interviewer
Sinds de maatregelen naar aanleiding van de coronapandemie zijn ingevoerd, is er veel veranderd voor zwangeren in Nederland. Om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan, krijgen zwangere vrouwen nu alleen de echo’s en controles die medisch hoogstnoodzakelijk zijn. Partners mogen niet mee naar de verloskundige en op de verkorte controle wordt alleen de bloeddruk gemeten en de buik gecontroleerd.

Deze veranderingen ondervond ook De Balie-programmamaker Parwin Mirrahimy zelf aan den zwangere lijve. Maar wat de consequenties van het veranderende contact tussen medici en de zwangere nu werkelijk zijn, is door de overrompelende veelheid aan informatie niet altijd duidelijk. In dit programma gaat zij in gesprek met gynaecoloog Martijn Oudijk, verbonden aan het Amsterdam UMC en oprichter en directeur van verloskundigenpraktijk Geboorte in Praktijk Esma Ldrissi. Wat is er nu werkelijk aan de hand rond de zwangerschapspraktijk? In hoeverre zijn zorgen van ouders terecht? En is de praktijk rond zwangerschap aan verandering toe?

Over de sprekers

Esma Ldrissi  (verloskundige en echoscopist)
Esma heeft na haar afstuderen in verschillende praktijken gewerkt. Ze heeft hierdoor een sterke visie ontwikkeld over hoe je het beste voor zwangeren zorgt. Deze visie heeft zij in 2011 gebruikt om verloskundigenpraktijk Geboorte in Praktijk op te richten.

Martijn Oudijk (gynaecoloog en onderzoeker Amsterdam UMC)
Tevens verbonden aan de Nederlandse Vereniging van Obstetrie en Gynaecologie (NVOG). “Alle ziekenhuizen nemen maatregelen om verspreiding binnen het ziekenhuis zoveel mogelijk tegen te gaan. Patiënten op en verloskunde-afdeling die positief getest zijn op het coronavirus liggen in strikte isolatie.”

Sprekers

Esma LdrissiVerloskundige / Echoscopist
Martijn OudijkGyneacoloog / Onderzoeker Amsterdam UMC

Je kunt nu een Kijk- & Luisterbijdrage doen