TV NL EN

De Balie Live met Marjolein Moorman en Maria Streefkerk

Vanuit een lege De Balie zonder publiek: kansenongelijkheid in het onderwijs

Onderzoeksredactie De Balie Live Journalism onderzoekt kansenongelijkheid in het onderwijs. Lesgeven op afstand blijkt hier een hefboom voor te zijn. In de eerste week nadat scholen sloten door de coronamaatregelen bleken lang niet alle leerlingen een apparaat te hebben om digitaal lessen te kunnen volgen. Na twee weken lesgeven gaven meerdere scholen aan met een deel van hun leerlingen nog helemaal geen contact te hebben. Nu de scholen tot 23 april en misschien nog wel langer dichtblijven zien onderwijzers voor sommige leerlingen de digitale afstand onoverbrugbaar is. Hoe moet het onderwijs verder?

De Balie-programmamaker Luuk Ex in gesprek met de Amsterdamse wethouder Armoede en Onderwijs Marjolein Moorman en leerkracht van basisschool De Nautilis, Maria Streefkerk.

Nu de zalen gesloten zijn, wil De Balie de ontmoeting en het publieke gesprek voortzetten met De Balie Live. Programmamakers spreken in De Balie Live vanuit een lege zaal met gasten over kunst, cultuur en de actualiteit. De gesprekken worden opgenomen en uitgezonden op de homepage van De Balie, en zijn later terug te zien op de Verdiepingspagina.

De Balie Live Journalism
De onderzoeksredactie van De Balie, Live Journalism, doet onderzoek naar belangrijke Amsterdamse onderwerpen waarbij het algemeen belang in het geding is. Denk aan de positie van mensen die keihard werken, maar moeilijk rondkomen. De stad wordt welvarender, maar nog steeds profiteert niet iedereen. De Balie wil met de uitrol van Live Journalism een nieuwe tegenkracht organiseren in Amsterdam. Een die fysieke ontmoetingen faciliteert en het abstracte terugbrengt naar de menselijke maat. Kijk hier voor meer informatie:

https://debalie.nl/artikelen/waarom-live-journalism-wie-zijn-wij/

Sprekers

Marjolein MoormanWethouder Armoede 7 Onderwijs
Maria StreefkerkLeerkracht