TV NL EN

De Februarikring

Michiel Bakker over zijn opa Marcus Bakker, oud-partijleider van de CPN n.a.v. de herdenking Februaristaking.

Georganiseerd door:
Comité Herdenking Februaristaking

De toegang voor dit programma is gratis.

Op dinsdag 25 februari 2020 wordt in Amsterdam de Februaristaking van 1941 herdacht. Jaarlijks wordt stilgestaan bij deze daad van medemenselijkheid van tienduizenden burgers, die in Amsterdam het werk neerlegden en opkwamen voor hun Joodse stadgenoten.

In aanloop naar de herdenking vindt op deze dag aan het eind van de middag de Februarikring plaats in De Balie, waar ten tijde van de bezetting februaristakers gevangen zijn gezet. In een informele kleine setting, waar we met een drankje elkaar ontmoeten en gedachten uit kunnen wisselen, gaan we in gesprek met Michiel Bakker (acteur, psycholoog) over zijn opa Marcus Bakker, oud-partijleider van de CPN. Hoe ziet hij de oorlog terug in hoe hij zijn opa heeft leren kennen? En welke lessen zijn er doorgegeven in zijn familie, die zo duidelijk politiek gekleurd was?

Lees ook ter inspiratie dit artikel uit De Volkskrant.

Aan het einde van de middag vindt de Februarikring plaats in De Balie, waar ten tijde van de bezetting februaristakers gevangen zijn gezet. In een informele kleine setting, waar we met een drankje elkaar ontmoeten en gedachten uit kunnen wisselen, gaan we in gesprek met Michiel Bakker (acteur, psycholoog) over zijn opa Marcus Bakker, oud-partijleider van de CPN. Hoe ziet hij de oorlog terug in hoe hij zijn opa heeft leren kennen? En welke lessen zijn er doorgegeven in zijn familie, die zo duidelijk politiek gekleurd was?

Lees ook ter inspiratie dit artikel uit De Volkskrant.

Speakers

Michiel Bakkerpsycholoog