TV NL EN

De Grote Denkers Leesclub: Andreas Burnier

Met gastspreker Tobi Lakmaker

Programmamaker
Merlijn Geurts
Programmamaker
Isabel Sheridan

Livestream

De gratis livestream is te bekijken op deze programmapagina en verschijnt 5 minuten voor de start van het programma. Waardeer je de online programmering en wil je graag een bijdrage doen?

Onze programmaserie Grote Denkers bestaat vijf jaar en dat vieren we met een speciale, vierdelige editie van de Grote Denkers leesclub. We besteden aandacht aan het werk van vier schrijvers die een veel prominentere plek in de geschiedenis verdienen. Met deze keer Andreas Burnier.

Schrijver en criminoloog Andreas Burnier (1931-2002) was een van de eerste vrouwelijke hoogleraren van Nederland. Ze werd gezien als boegbeeld van de feministische beweging, maar vocht zelf tegen alle vormen van hokjesdenken en pleitte radicaal voor individualiteit. Ze scheef vele essays en beroemde literaire werken als Het jongensuur en Een tevreden lach en haar vele essays.

Tobi Lakmaker veroverde vorig jaar in één klap zijn plek in het Nederlandse literaire landschap met zijn debuut De Geschiedenis van mijn Seksualiteit, dat onder meer werd genomineerd voor de Boekenbon Literatuurpijs.

Voor deze leesclub lezen we Een tevreden lach. Als je een ticket hebt gekocht sturen we je per mail een pdf met de tekst.

Grote Denkers Leesclub

Wil jij kennismaken met het werk van een van de andere auteurs (en geloof ons, dat wil je), kom dan ook naar de laatste leesclubavond waarin het werk van Anais Nin centraal staat.

10 februari – Anaïs Nin met Roanne van Voorst
Schrijver Anaïs Nin (1903 – 1977) schreef als een van de eerste vrouwen met succes erotische verhalen. Ze werd evenveel bewonderd als gehaat om haar talloze dagboeken, erotische proza, haar driehoeksverhouding met Henry en June Miller en haar bigamie (die pas na haar overlijden aan het licht kwam).

Roanne van Voorst is auteur en ‘toekomst-Antropoloog’. Haar nieuwe boek – een onderzoek naar de toekomst van liefde, seksualiteit, vriendschap en intimiteit – verschijnt begin 2022.

Voor deze leesclub lezen we erotische verhalen uit de bundel Delta of Venus. Als je een ticket hebt gekocht sturen we je per mail een pdf met de tekst.

Koop hier je tickets voor 10 februari

Over Grote Denkers
Grote Denkers is een programmareeks waarin inspirerende vrouwelijke schrijvers/denkers uit de wereldgeschiedenis centraal staan. Vrouwen die stuk voor stuk onze kijk op de wereld hebben veranderd en teksten schreven die vandaag de dag nog steeds tot de verbeelding spreken.

Gastspreker

Tobi LakmakerSchrijver
Data Grote Denkers Leesclub
  • 4 november | Audre Lorde
  • 13 januari | Andreas Burnier
  • 10 februari | Anais Nin
  • 10 maart | Fatima Mernissi