TV NL EN

De Linkse Mannen Lossen Het Op

In ‘De Linkse Mannen Lossen Het Op’ lossen Groningers Wilbert van de Kamp en Bram Douwes wereldproblemen op binnen 60 minuten. In deze zesde aflevering wordt de afstand tussen Amsterdam en Groningen definitief geslecht.

De Linkse Mannen krijgen voor één avond de sleutel van De Salon en maken hun eigen programma. Omdat Groningers die speciaal naar Amsterdam komen zélf het best weten hoe de afstand te slechten.

Groningen is de hoofdstad van de provincie Groningen, gelegen net ten zuiden van Kopenhagen. Er zijn winkels, restaurants en er is wifi. Het beroemde Van Gogh Museum is op slechts twee uur rijden van deze pittoreske stad.

In ‘De Linkse Mannen Lossen Het Op’ lossen Groningers Wilbert van de Kamp en Bram Douwes wereldproblemen op binnen 60 minuten. In deze zesde aflevering praten we met een diversiteit aan gasten en wordt de afstand tussen Amsterdam en Groningen definitief geslecht.

Dan doen we onder andere met scenarioschrijver Willem Bosch in de rubriek ‘De Boze Witte Rechtse Man’. Willem Bosch was de meest Rechtse Man die we in de buurt van Amsterdam konden vinden.

Sprekers

‘Kon ik maar naar Groningen’

– David Deijmann – kok en tuinman bij Choux, groeide op in Dokkum en wil nu eigenlijk wel weer terug naar het noorden ten oosten van Dokkum.
– Mette Te Velde – oprichter van Strawberry Earth, creatief bureau voor duurzaamheid, is net verhuisd van Amsterdam naar Baarn (maar zou ook best in Groningen willen wonen) en werkt aan een documentaire over de relatie tussen mens & natuur.
– Jelmer de Boer – schrijvertje en ex-bewoner van Groningen. Heeft alle reden om níet in Amsterdam te wonen, werkt niet op een vaste locatie, maar woont tóch in Amsterdam.

‘Hoe kom ik dan in Groningen?’

– Jos van der Veen – een NS-machinist uit Groningen die graag op de barricades staat.
– Joost Keizer – professor aan de Rijksuniversiteit Groningen, die forenst tussen de Randstad en Groningen.
– Benni Leemhuis, gemeenteraadslid voor GroenLinks in Groningen met ‘Openbaar Vervoer’ in de portefeuille.

Artist-in-residence: Literaire Volkszanger Bert Wabbe

Historicus van dienst: Jos Clemens (weet veel van hofjes)

Groningen is zoveel dichterbij dan je denkt.