TV NL EN

De Niet Meer Normaal Show

Een Groene Toekomst: Europa & de Klimaatcrisis Grijpen we de kans om onze samenleving

In Samenwerking met
De Kiesmannen
Lange zomeravonden op een vol terras en samen juichen voor het Nederlands Elftal. Het klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook. Het coronavirus heeft de wereld op z’n kop gezet. Tijdens de vierde aflevering van De Niet Meer Normaal Show onderzoeken we hoe Covid-19 de duurzaamheids-agenda in Europa beïnvloed. Grijpen we de kans om onze samenleving duurzaam te transformeren of blijven we hangen in het oude normaal?

Voor de pandemie stond het aanpakken van de klimaatcrisis hoog op de politieke agenda. Momenteel worden er enorme hoeveelheden coronamiljarden in de economie gepompt om de economie te herstellen, de handel op gang te brengen en vliegtuigen weer te laten vliegen. Is dit het moment voor Europa om op de lange termijn te verduurzamen en de klimaatcrisis een halt toe te roepen? Wat is de European Green Deal en wat betekent die voor Nederland?

En welke rol speel je zelf in de transitie? #vliegschaamte en #vleeschaamte waren al een wezenlijke vormen van schaamte en schuldgevoel. Door de lockdown waren ‘twee weken chillen in Bali’ of ‘een weekendje shoppen in Barcelona’ even niet meer aan de orde. Komen we nu tot een inzicht dat we deze onduurzame levensstijl niet nodig hebben voor een gelukkig leven? Of willen we weer zo snel mogelijk terug naar onze oude gewoontes?

De Niet Meer Normaal Show

De Niet Meer Normaal Show is een nieuwe, interactieve liveshow waarin elke we week samen met spraakmakende gasten, muzikanten en kunstenaars verschillende vergezichten van het post-corona tijdperk verkennen. Betaalt de jonge generatie straks de rekening van deze crisis? Of is dit juist het moment waarop zij de kans krijgt om ‘het nieuwe normaal’ vorm te geven? Een unieke co-productie van De Balie, de Kiesmannen, Pakhuis de Zwijger en Paradiso Amsterdam.

Vanaf 18 mei elke maandagavond om 20:30 live via www.debalie.nl, Facebook & www.youtube.com/DeBalieTV

Sprekers

Diederik SamsomEuropese Commissie – Green Deal
Kauthar BouchallikhtPublicist en campaigner, onderdeel duurzame jonge 100
Faiza Oulahsen Hoofd Energy & Climate, Greenpeace
Tom BerendsenEuroparlementariër (CDA/EVP) 
Raw RoetsArtiest
Froukje Artiest