TV NL EN

De Nieuwe Tijd: Armoede in Nederland

Programmamaker
Sophie Rutenfrans
Programmamaker en Presentator
Tim Wagemakers
De Voedselbanken in Nederland draaien overuren, want bijna 1 miljoen Nederlanders leven onder de armoedegrens. Nu de crisis om zich heen grijpt neemt dat aantal alleen maar toe.

Onder leiding van Tim Wagemakers en Humberto Tan spreken we met Leo Wijnbelt, voorzitter van de Nederlandse Voedselbank. Over hun werk, hun oproep tot solidariteit en welke lessen we in crisistijd kunnen leren van een organisatie die zich al jarenlang met vrijwilligers inzet om om de grootste nood te ledigen. We spreken ook met Lineke Smit, zij is ervaringsdeskundige bij Sterk uit Armoede en weet als geen ander hoe het voelt om in een crisis te zitten. Wat kunnen we van haar leren over hoe we om kunnen gaan met de corona-crisis?

De Nieuwe Tijd
Door de coronacrisis worden de kwetsbaarheden van de oude wereld zichtbaar: hoewel er veel goed ging, zie je juist in crisistijd waar we te weinig aandacht aan hebben besteed. De Balie en de Nationale Postcode Loterij gaan daarom op zoek gaan naar nieuw perspectief. Onder leiding van Humberto Tan en een programmamaker van De Balie lichten we mensen en organisaties uit die de nieuwe tijd vormgeven.

Sprekers

Leo WijnbeltVoorzitter Nederlandse Voedselbanken
Humberto Ton
Humberto TanPresentator

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door de: