TV NL EN

De Nieuwe Tijd: Prinses Laurentien

programmamaker
Sophie Rutenfrans
Programmamaker
Tim Wagemakers

Waarom gaat de strijd tegen laaggeletterdheid, digitaal analfabetisme en eenzaamheid ons allemaal aan? En welke lessen kunnen we in crisistijd leren voor een duurzame toekomst? In de eerste aflevering van De Nieuwe Tijd spreken Yoeri Albrecht en Humberto Tan met Prinses Laurentien, die met de Number 5 Foundation én de mensen om wie het gaat kleine initiatieven groter maakt. 

We praten met haar over de manier waarop ze al haar doelen met elkaar verbindt, en hoe ze opereert in crisistijd. Eenzaamheid manifesteert zich scherper, laaggeletterdheid is ten tijde van corona een groot probleem. De groepen waar Prinses Laurentien zich voor inzet, worden nu extra hard getroffen. Wat kunnen we doen, waar kunnen we aan bijdragen en hoe kunnen we structureel iets veranderen voor deze groepen?

De Nieuwe Tijd
Door de coronacrisis worden de kwetsbaarheden van de oude wereld zichtbaar: hoewel er veel goed ging, zie je juist in crisistijd waar we te weinig aandacht aan hebben besteed. De Balie en de Nationale Postcode Loterij gaan daarom op zoek gaan naar nieuw perspectief. Onder leiding van Humberto Tan en een programmamaker van De Balie lichten we mensen en organisaties uit die de nieuwe tijd vormgeven.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sprekers

Prinses LaurentienOprichter o.a. Number Five Foundation
Humberto Ton
Humberto TanPresentator
Yoeri AlbrechtPresentator