TV NL EN

De Nieuwe Tijd: Solidariteit

Programmamaker
Sophie Rutenfrans
Programmamaker & Presentator
Tim Wagemakers
Het Leger des Heils is er voor de groepen die om welke reden dan ook moeilijk mee komen in de samenleving. Op dit moment is hulp voor deze groepen harder nodig dan ooit. Buurtkamers zijn gesloten, maar het werk ligt niet stil. 

Onder leiding van Tim Wagemakers en Humberto Tan spreken we met Bert van de Haar, directeur van het Leger des Heils. Hoe geven zij vorm aan hulp in de anderhalve-meter samenleving? Warme maaltijden die vroeger in buurthuizen geserveerd werden, worden nu rondgebracht met de fiets. Er zijn digitale koffie-uurtjes, maar heb je iedereen nog wel op het netvlies? Wie raken er buiten zicht, en wat is daar aan te doen?

De Nieuwe Tijd
Door de coronacrisis worden de kwetsbaarheden van de oude wereld zichtbaar: hoewel er veel goed ging, zie je juist in crisistijd waar we te weinig aandacht aan hebben besteed. De Balie en de Nationale Postcode Loterij gaan daarom op zoek gaan naar nieuw perspectief. Onder leiding van Humberto Tan en een programmamaker van De Balie lichten we mensen en organisaties uit die de nieuwe tijd vormgeven.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sprekers

Bert van de HaarProgramma-directeur Buurtwerk bij het Leger des Heils
Humberto Ton
Humberto TanPresentator

Je kunt nu een Kijk- & Luisterbijdrage doen

Programma gemist? Kijk ‘m hier terug!