TV NL EN

De Nieuwe Tijd: Zelfvertrouwen en toekomstperspectief

Programmamaker
Programmamaker
De scholen gaan mondjesmaat weer open, en nu blijkt ook dat niet alle leerlingen even goed gebaat waren bij het thuisonderwijs van de afgelopen weken. Berichten over leerlingen die thuis geen voorzieningen hadden om te leren en bij wie het thuis misschien wat te druk was om je altijd goed te kunnen concentreren. Sinds 1998 slaat de IMC Weekendschool, op de plekken waar dat het hardst nodig is, een brug tussen leerlingen en de samenleving.

Stichting IMC Weekendschool laat nieuwsgierige jongeren kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. Maar hoe gaat dat nu tijdens de coronacrisis? Kan de Weekendschool nog wel doen waar ze het beste in zijn, in jongeren motiveren en de ontmoeting met professionals faciliteren? En wat merken zij aan de jongeren, hoe gaan die in deze tijd om met alle veranderingen?

Onder leiding van Humberto Tan en Tim Wagemakers spreken we met Heleen Terwijn, oprichter van de IMC Weekendschool. Hoe geven zij vorm aan onderwijs in de anderhalve-meter samenleving? Hoe bereiken zij alle jongeren die ze moeten en willen bereiken, zeker in deze tijd? En met welke passie en ideeën heeft Heleen Terwijn de Weekendschool destijds opgericht?

De Nieuwe Tijd

Door de coronacrisis worden de kwetsbaarheden van de oude wereld zichtbaar: hoewel er veel goed ging, zie je juist in crisistijd waar we te weinig aandacht aan hebben besteed. De Balie en de Nationale Postcode Loterij gaan daarom op zoek gaan naar nieuw perspectief. Onder leiding van Humberto Tan en een programmamaker van De Balie lichten we mensen en organisaties uit die de nieuwe tijd vormgeven.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door de:

Sprekers

Heleen TerwijnOprichter IMC Weekendschool
Tim WagemakersProgrammamaker De Balie
Humberto Ton
Humberto TanRadio- en televisiepresentator

Je kunt nu een Kijk- & Luisterbijdrage doen