TV NL EN

De onderbuik voorbij: allemaal over Jeugdzorg

DUUR
120 minuten


LIVESTREAM VANAF 20:00 UUR

Savanna, Yunus, Ruben en Julian: naast popsterren en topvoetballers zijn kinderen die in Jeugdzorg zitten de enige voor wie een voornaam genoeg duiding geeft. Iedereen heeft een mening over de werkwijze van Jeugdzorg: kinderen worden niet genoeg beschermd, te laat of juist te vroeg uit huis geplaatst, of bij het verkeerde gezin ondergebracht. Meningen hoe het moet te over. Een ding hebben ze gemeen: ze zijn sowieso boos.

Ondanks dat alle ontevreden sprekers eigenlijk heel verschillende dingen betogen en beogen, vormen alle geuite meningen samen toch een eenduidig gevoel van onvrede. Het generaliseren van alle meningen vergroot de afstand tussen burger en bestuurder en wakkert uniform onbehagen aan.
Jeugdzorg We bespreken de gevolgen van deze brij aan opinies vanuit de invalshoek Jeugdzorg. Het werk van Bureau Jeugdzorg wordt altijd van alle kanten en met grote emotionele betrokkenheid belicht en besproken. In een persoonlijke setting waar betrokkenen en belanghebbenden centraal staan, trekken we voor een avond de stekker uit de mediamachine en ontrafelen we de brij aan meningen.

Met o.a. Arjan Hoek (De reputatiegroep), Margit Balogh (2ndfloorup.nl), Margalith Kleijwegt (journaliste), Bureau Jeugdzorg en De Opvoedpoli.
Over: De onderbuik voorbij Dit is de tweede aflevering van een driedelige serie over onbehagen in de Nederlandse samenleving, die in samenwerking met de RMO werd gemaakt naar aanleiding van het advies: Het onbehagen voorbij. Alle programma’s worden gepresenteerd door Brandstof initiator Laurens Knoop. Op woensdag 20 november is de laatste aflevering, over (ontsnappen aan) de crisis.  Alle bezoekers krijgen gratis het boek van RMO bij aanvang van het programma