TV NL EN

De redding van de Hollandse School met Pieter Zwart

DUUR
120 minuten

ook live via  facebook.com/debalie en via livestream.com/debalie/oranje Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo. Het is de vooravond van het WK en in tegenstelling tot Saoedi-Arabië, Peru en Panama zijn we er niet bij. De Oranjemannen schipperen, Nederlandse teams presteren buiten de landsgrenzen dramatisch en ondertussen blijven dezelfde opiniemakers dezelfde versleten waarheden uitkramen. In samenwerking met Das Mag en De Balie nodigt Pieter Zwart (aanvoerder van VI Pro) de gasten uit die frisse oplossingen hebben om het Nederlandse voetbal weer uit het slop te trekken: analisten die zelden worden gehoord. Zij spreken meer over het geboortemaandeffect dan over het kweken van winnaarsmentaliteit en verkiezen een discussie over spelprincipes boven een twistgesprek over scherpte. Maak kennis met een inhoudelijke discussie over de Hollandse School. We praten o.a. met voormalig Ajax-trainer Peter Bosz, over zijn kijk op de Hollandse School en de lessen uit het buitenland.  Met: Pieter Zwart (1992) is Sportjournalistiek Talent van het Jaar en schrijver van De val van Oranje, dat 1 juni verschijnt. Hoewel hij zelf maar een jaar gevoetbald heeft, is Pieter hoofdredacteur bij het vermaarde voetbalblog Catenaccio en trotse aanvoerder van VI Pro.
  Hedwiges Maduro speelde vier seizoenen bij Ajax en kende zijn hoogtepunt bij Valencia waar hij in 2008 de Copa del Rey mee won. Vorig seizoen keerde hij terug op de Nederlandse velden bij FC Groningen. Nu analyseert hij o.a. voor Fox Sports de Nederlandse competitie.
  Peter Bosz is een Nederlands voetbalcoach en voormalig profvoetballer. Als Ajax-trainer haalde hij de finale van de Europa League en bij Borussia Dortmund maakte hij de eerste maanden indruk met spectaculair en aanvallend spel.
  Willem Weijs is jeugdtrainer bij NAC Onder-19 en één van de grootste beloften van het Nederlandse trainersgilde.
  Bastiaan Riemersma is hoofd jeugdopleiding Willem II. De Correspondent schreef over hem: "Deze jeugdopleider kijkt radicaal anders naar voetbaltalent (en dat geeft hoop)."
  Laura Jonker (1984) was manager van de onderzoeksafdeling van de KNVB, genaamd Research & Intelligence. Ze is betrokken geweest bij verschillende grote projecten van de KNVB, zoals Winnaars van morgen, Het nieuwe pupillen voetbal en De hervorming van de Eredivisie, Jupiler League en KNVB beker.
  Frank Heinen (1985) won met zijn eerste verhaal in literair wielertijdschrift De Muur in 2009 de Hard Gras Prijs voor het Beste Sportverhaal. Sindsdien schreef hij meer dan 800 sportcolumns voor HP/De Tijd en verder verhalen, interviews, artikelen, columns en recensies voor o.a. de Volkskrant, Studio Voetbal en Vrij Nederland.
  Marcel Lucassen. Tussen 2008 en 2015 vertolkte hij een belangrijke rol bij de Duitse voetbalrevolutie. Bij de DFB was hij verantwoordelijk voor de individuele technische en tactische training van de nationale Duitse jeugdteams. Op dit moment is Lucassen technisch directeur bij Al-Nasr, eerder werkte hij onder andere voor Manchester United en 1899 Hoffenheim. Presentatie: Neal Petersen van FC Afkicken
Redactie: Tim Wagemakers (De Balie), Bowi van Onna en Daniël van der Meer (Das Mag)   Vragen? > www.menti.com – code 255537