TV NL EN

De snijtafel offline

Youtube-serie De Snijtafel presenteert de nieuwe aflevering én gaat aansluitend in gesprek met tegenstanders.

Programmamaker
In samenwerking met
De Snijtafel

De online YouTube-serie De snijtafel gaat offline! Vanaf nu kun je elke eerste donderdag van de maand een feestelijke première van de nieuwe aflevering verwachten met aansluitend een debat.

In De snijtafel Offline gaan we verder waar de aflevering normaal gesproken stopt en nodigen een deskundig duo uit om de besneden bron te verdedigen en gaan in discussie met de zaal.

In Snijtafel #63 bespreken Kasper C. Jansen en Ewout Jansen een opmerkelijk item in Nieuwsuur naar aanleiding van “het uploadfilter” dat het Europees parlement zou hebben ingevoerd om arme artiesten (of toch hun rijke opdrachtgevers?) te beschermen tegen YouTube en Facebook, terwijl “tegenstanders” tevergeefs “ophef” veroorzaakten over de teloorgang van “het vrije internet”.

De verdediging van de bron is in de kundige handen van de briljante advocaat Joep Meddens, die in de rechtszaal regelmatig optreedt voor auteursrecht-organisaties als Buma/Stemra en BREIN. Het blijft nog even een mysterie wie het (ook) voor Nieuwsuur op komt nemen.

 

Dit programma is uitverkocht! Viste je achter het net? Volgende maand is de volgende editie. Klik hier! 

SPREKERS

Joep Meddens Advocaat bij Höcker, adviseert over reclame en andere media-uitingen, procedeert over merken- en auteursrecht, begrijpt IT-contracten en houdt van collectief beheer.

Kasper C. Jansen Produceert sinds september 2012 de internetvideoserie De snijtafel, waarin culturele producten worden geanalyseerd en geïnterpreteerd.

Ewout Jansen won 12 cabaretprijzen met het duo Ewout & Etienne en werkt mee aan de Sunday Assembly (Mezrab / Hofman Café) en De snijtafel (VPRO). Als jurist adviseerde hij jarenlang de Hoge Raad en is verbonden aan Lean Lawyers.

Onder leiding van Revka Bijl, auteur en wereldberoemd van de Sunday Assembly & Gapen onder water.

Speakers

Revka BijlRevka Bijl is schrijver en presentator.
Joep MeddensJoep Meddens is advocaat bij Höcker.
Ewout JansenMaker van De snijtafel
Kasper C. JansenMaker van De snijtafel