TV NL EN

De Susan Sontag Leesclub #3

DUUR
120 minuten

Sinds haar dagboeken zijn gepubliceerd, staat essayist, romancier en activist Susan Sontag (1933-2004) opnieuw in de belangstelling. In haar dagboeken en publicaties toont ze zich een gretig lezer, een heldere analysator van cultuur en een ernstige maar eerlijke beschouwer van het leven. Ter voorbereiding op de trilogie die De Balie over Sontag organiseert, organiseren Simone van Saarloos, Matthea Westerduin en Persis Bekkering de Susan Sontag Leesclub, om dieper op haar werk in te gaan. Eerder organiseerden zij met succes de Hannah Arendt Leesclub. Dit is de derde en laatste aflevering van de leesclub. Deze keer staat Reborn (vertaald als Herboren, De Bezige Bij) centraal, het eerste deel van Sontags verzamelde dagboeken. Het leest als een getuigenis van een leven zonder ironie, van een denker die al jong grote vragen stelde aan het leven. Deelname is gratis, reservering is verplicht.

De Bezige Bij stelt een aantal exemplaren van Herboren: dagboeken en aantekeningen beschikbaar. Op te halen bij de kassa van De Balie, dagelijks tussen 16:30 en 20:30. 

  >> Meer informatie over de Susan Sontag Trilogie en de programma's
            Aanbevolen literatuur:
Herboren: dagboeken en aantekeningen
auteur: Susan Sontag
Susan Sontag was een van Amerika s meest geliefde en bewonderde auteurs. Ze overleed in december 2004. Ze schreef vier romans, korte verhalen en essays. Haar roman In Amerika werd bekroond met de National Book Award en ze ontving de Jerusalem Award voor haar gehele oeuvre. Herboren: dagboeken en aantekeningen 1947-1963 is het tweede deel van haar nagelaten werk. read more

 
Order this book