TV NL EN

De Toekomst van de Islam in Nederland

DUUR
90 minuten

Terwijl alle stoelen al uitverkocht waren trok Het Brinkhuis in Laren (NH) zich op 3 oktober na spoedoverleg tussen de diverse betrokken partijen terug om het debat 'De Toekomst van de islam in Nederland' te faciliteren. Het Brinkhuis durfde het debat niet meer aan. Uitgeverij Van Praag (UVP), organisator van het debat, vond in De Balie Amsterdam een nieuwe locatie voor de avond.

UPDATE 9 OKTOBER
In tegenstelling tot berichten die in de media zijn verschenen wordt het publiek bij dit debat natuurlijk niet verplicht om gescheiden te gaan zitten.

UVP presenteert in De Balie een debatavond met arabist prof. Hans Jansen, imam Abdul-Jabbar van de Ven en Okay Pala, islamitisch activist.

In een open debat proberen een arabist en twee vooraanstaande moslims te definiëren op welke cruciale punten islam en sharia verschillen van westerse normen en dogma's. Wat is de invloed van de islam op de Nederlandse samenleving? Wat zijn de eventuele knelpunten? En als die er zijn, hoe gaan we die overbruggen? Ook de zaal wordt de gelegenheid geboden de leden van het forum vragen te stellen.

Het debat wordt geleid door uitgever René van Praag.
Aan het eind van de avond signeren Hans Jansen en Abdul-Jabbar van de Ven hun eigen boeken.

LET OP: Meer informatie, persaanvragen, en vragen over reeds gekochte kaarten voor de avond in Laren via debat@uvp.nl