TV NL EN

de Vertegenwoordiging – Wensen voor Europa

DUUR
60 minuten

De Vertegenwoordiging, bestaande uit Joost van Hezik (regie), Timen Jan Veenstra (tekst) en Jelmer Uitentuis (politieke junkie), maakt na het succes van ‘Catshuis, 47 dagen eerlijke ellende’ een nieuwe voorstelling: ‘Wensen voor Europa’, een keihard blijspel over de Europese campagne. Een ding is zeker, uw idee over actuele politiek zal revolutionair veranderen. De Vertegenwoordiging presenteert dit voorjaar ‘Wensen voor Europa’. Over het vacuüm tussen de Gemeenteraadsverkiezingen en de Europese verkiezingen. We gaan 22 mei weer naar de stemhokjes, maar wie heeft daar zin in? De lijsttrekkers in ieder geval niet. Zij zijn kapot. Samsom, Rutte en Pechtold zijn de dreun en de euforie van de Gemeenteraadsverkiezingen nog niet te boven, of ze moeten alweer aan de bak. Wat is hun verhaal? Gaat dat eigenlijk wel over Europa? Onze politici vallen terug op de mantra’s over de gewone kiezer. Alles wat internationaal is in deze campagne gaat over onze eigen munt, de Euro, over hoe duur alles is geworden. Geld naar de Grieken, toeslagen naar de Bulgaren. Alles is de schuld van Europa. Of is Brussel alleen de boosdoener als het zo uitkomt? De Nederlandse politici zijn bang de regie over het speelveld kwijt te raken. Want voordat je het weet, heeft alleen Wilders weer een troef in handen. Wat kunnen de lijsttrekkers anders doen dan verkrampen? De Vertegenwoordiging biedt met ‘Wensen voor Europa’ een andere optie. Niet voor of tegen Europa, een strijd tegen het politieke cynisme. De Vertegenwoordiging: Politiek Theater
Verbazing, scepsis en relativering, dat is wat De Vertegenwoordiging drijft. In 2012 heeft het theatercollectief de voorstelling ‘Catshuis, 47 dagen eerlijke ellende’ gemaakt, een ontrafeling van zes weken brodeloos onderhandelen in het Haagse. Deze ad hoc voorstelling smaakte naar meer. In zes weken tijd werd het idee – een tekst – een voorstelling – een succes. Deze formule is de basis van de werkwijze van De Vertegenwoordiging. Met een prettig gestoorde realiteit als vertrekpunt maakt De Vertegenwoordiging voorstellingen over actuele politieke en maatschappelijke kwesties. Wij bieden een andere kijk op hete hangijzers en delicate dilemma’s die het debat hebben bepaald. Geestig, ontrafelend en transparant, zoals politiek ook kan zijn. Of hard en meedogenloos wanneer het moet. Zowel de politicus als u wordt niet gespaard.

De Vertegenwoordiging is een onafhankelijk en zelfstandige groep theatermakers. Wij werken vanuit de overtuiging dat politiek theater er toe doet, juist nu. Wij vragen u, als betrokken burger, bij te dragen om de voorstelling mede mogelijk te maken. Wij zorgen voor de inhoud en hebben u nodig voor het draagvlak. De Vertegenwoordiging ontvangt geen subsidie.

Om onze voorstellingen mogelijk te maken hebben we wel geld nodig. Wij zijn dus blij met alle steun die we krijgen. Via www.devertegenwoordiging.nl kunt u ons ondersteunen.