TV NL EN

Dubbele nationaliteit: mensenrechten en veiligheid

programmamaker & moderator
in samenwerking met
Met de verkiezingen in aantocht vragen verhitte politieke discussies over Nederlanders met een dubbele nationaliteit om verduidelijking van ons huidige nationaliteitsbeleid. Heeft het ontnemen van de Nederlandse nationaliteit van Syriëgangers ons land daadwerkelijk veiliger gemaakt? Wat kan de overheid doen voor Nederlanders die het liefst zo snel mogelijk van hun tweede nationaliteit af zijn, omdat ze vrezen voor bemoeienis van schimmige instanties uit dat tweede land?

Vanavond debatteren Tweede Kamerleden Dilan Yesilgöz (VVD), Jan Paternotte (D66) en Jasper van Dijk (SP) over dubbele nationaliteit en over de vraag hoe beleidskeuzes zich verhouden tot mensenrechten en nationale veiligheid. Internationaal jurist Christophe Paulussen en Laila Ezzeroili, initiatiefnemer van het Manifest voor Keuzevrijheid in Nationaliteit, geven een inleiding.

Het Institute on Statelessness and Inclusion (ISI) is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor de realisatie van het recht op een nationaliteit voor iedereen.

Sprekers

Dilan YesilgözTweede Kamerlid VVD


Jan PaternotteTweede Kamerlid D66
Jasper van DijkTweede Kamerlid SP
Laila EzzeroiliInitiatiefnemer Manifest voor Keuzevrijheid in Nationaliteit
Christophe PaulussenOnderzoeker T.M.C. Asser Instituut & International Centre for Counter-Terrorism.

Maak je avond compleet met De Balie Café-restaurant

Je hoeft niet meer de deur uit om van onze gerechten te genieten. Met het gemak van een paar klikken krijg je een heerlijk diner thuis bezorgd.