TV NL EN

Een beter milieu begint niet bij jezelf

Programmamaker en gespreksleider
Rokhaya Seck
In samenwerking met
Uitgeverij DasMag
Douche kort. Scheid je afval. Doe het licht uit. We staren ons blind op persoonlijke gedragsverandering en technologische innovatie, terwijl echte verandering bij de politiek begint. Althans, dat stelt auteur Jaap Tielbeke (1989) in zijn boek Een beter milieu begint niet bij jezelf. Tijdens het programma gaat hij erover in gesprek. Waar ligt de verantwoordelijkheid voor verandering, bij het individu of bij de politiek?

“Eindelijk iemand die het huidige, misleidende klimaatdebat doorprikt en zich niet op individuele gedragsverandering richt.” – Roxane van Iperen

Koop een kaartje voor het programma (25 euro) en krijg het boek erbij (prijs boek in de winkel 23,99).

Sprekers

Jaap Tielbeke is redacteur bij De Groene Amsterdammer, waarvoor hij vooral schijft over klimaatverandering, sociale bewegingen en democratische vernieuwing. In juni komt zijn boek Een beter milieu begint niet bij jezelf uit bij Uitgeverij Das Mag.

Faiza Oulahsen is hoofd Klimaat en Energie bij Greenpeace Nederland. Ze was jarenlang werkzaam bij Greenpeace Nederland als campagneleider en maakte deel uit van Arctic 30.

Maarten Meester is publicist en spreker. Hij studeerde algemene literatuurwetenschap, journalistiek en filosofie. Hij schreef het boek De Meester-methode over de individuele verantwoordelijkheid op het gebied van klimaatverandering.

Tim Fransen is cabaretier, tekstschrijver en filosoof. Sinds 2011 is Tim lid van Comedytrain. Hij werkte mee aan programma’s als Panache en Dit Was Het Nieuws. Ook schrijft hij columns voor het radioprogramma ‘Spijkers met koppen’ en de Volkskrant.

Sprekers

Jaap TielbekeJournalist en schrijver
Faiza Oulahsenhoofd Klimaat en Energie Greenpeace Nederland
Maarten MeesterFilosoof, literatuurwetenschapper en publicist
Tim FransenCabaretier en filosoof