TV NL EN

Een kijkje in de keuken van De Warme Winkel #1

In maart en april 2020 speelt De Warme Winkel hun nieuwe voorstelling: Een oprechte ode aan de ironie. Samen met De Balie onderzoeken ze in aanloop daarnaartoe hun plannen. Ook jij mag je ongezouten mening geven!

In samenwerking met:
De Warme Winkel
Tijd:
17:30-19:00
  • Vanwege persoonlijke omstandigheden heeft Stefano Keizers zijn deelname moeten afzeggen.

“Zoals de wijsbegeerte begint met de twijfel, zo begint een leven dat waardig is menselijk genoemd te worden met de ironie.” – Kierkegaard

In maart en april 2020 speelt theatergroep De Warme Winkel hun nieuwe voorstelling: Een oprechte ode aan de ironie. Samen met De Balie onderzoeken ze in aanloop daarnaartoe hun plannen en laten ze zich door een jury én het publiek doorzagen op inhoud en vorm. Ook jij mag je ongezouten mening geven!

Jury: Eva Sancho Rodriguez (onderzoekt ironie en oprechtheid aan de UvA) | Marijn Lems (theatercriticus) | Jij, als in: het publiek

Na het succes van hun voorstelling De Warme Winkel speelt De Warme Winkel, waarin het thema plagiaat werd behandeld, is het nu tijd voor een vervolg in de serie Obscuur elitair intellectuele thema’s op grote zaal-niveau. Voor hun volgende stuk buigt de theatergroep zich over ironie. Maar hoe breng je een oprechte ode aan de ironie? Dit is deze eerste avond in een serie van drie bijeenkomsten waarin De Warme Winkel onder begeleiding van De Balie hun materiaal live test en dit eeuwenoude bediscussieerde thema verkent. Waarom wordt ironie vaak weggezet als artistiek zwaktebod? Hoe verhoudt ironie zich tot de new sincerity van jonge kunstenaars? De Warme Winkel heeft de traditie hun repetitieproces af te trappen met voorstellingsbeschrijvingen, waarin de makers op creatieve wijze hun plannen en fantasieën beschrijven. Dit maal doen ze dit voor het eerst in het openbaar en voor een zorgvuldig samengestelde jury. Volg in De Balie the making of.

 

De Warme Winkel is een van de meest spraakmakende theatergezelschappen van dit moment. Het theatercollectief van Vincent Rietveld, Ward Weemhoff, Mara van Vlijmen en Florian Myjer heeft al meer dan dertig voorstellingen op haar naam staan. Met successen als Gavrilo Princip, Achterkant en De Warme Winkel speelt De Warme Winkel.

Een oprechte ode aan de ironie is vanaf maart 2020 in ITA te zien.

Regie: Jetse Batelaan
Decorbouwer: Theun Mosk
Spelers: Florian Myjer, Vincent Rietveld, Mara van Vlijmen, Ward Weemhoff

 

Speakers

De Warme WinkelFlorian Myjer, Vincent Rietveld, Mara van Vlijmen, Ward Weemhoff
Theun MoskScenograaf
foto: Thomas Schlijper
Eva Sancho Rodriguezdoet promotie-onderzoek naar ironie en oprechtheid (new sincerity)
Marijn LemsTheatercriticus
foto: Annelies Verhelst