TV NL EN

Een kijkje in de keuken van De Warme Winkel #3

In maart en april 2020 speelt theatergroep De Warme Winkel hun nieuwe voorstelling: Een oprechte ode aan de ironie. Samen met De Balie onderzoeken ze in aanloop daarnaartoe hun plannen met scenes, teksten en inspiratiemateriaal.

In samenwerking met:
De Warme Winkel

In maart en april 2020 speelt theatergroep De Warme Winkel hun nieuwe voorstelling: Een oprechte ode aan de ironie. Samen met De Balie onderzoeken ze in aanloop daarnaartoe hun plannen. Ook jij mag je ongezouten mening geven!

Na het succes van hun voorstelling De Warme Winkel speelt De Warme Winkel, waarin het thema plagiaat werd behandeld, is het nu tijd voor een vervolg in de serie Obscuur elitair intellectuele thema’s op grote zaal-niveau. Dit maal buigt de theatergroep zich over ironie. Maar hoe breng je een oprechte ode aan ironie? Dit is de laatste avond in een serie van drie bijeenkomsten waarin De Warme Winkel onder begeleiding van De Balie inspiratiemateriaal bekijkt, scenes en teksten test met het publiek en dit eeuwenoud bediscussieerde thema verkent met speciale gasten.

Dit programma is gratis toegankelijk voor We Are Public leden.

Een oprechte ode aan de ironie

De Warme Winkel is een van de meest spraakmakende theatergezelschappen van dit moment. Het theatercollectief heeft al meer dan dertig voorstellingen op haar naam staan. Met successen als Gavrilo Princip, Achterkant en De Warme Winkel speelt

Een oprechte ode aan de ironie is vanaf maart 2020 in ITA te zien.
Regie: Jetse Batelaan
Spelers: Florian Myjer, Vincent Rietveld, Marieke de Zwaan, Ward Weemhoff

 

te gast

Micha Wertheim is cabaretier en publicist. Zijn voorstellingen kenmerken zich door het feit dat hij naast persoonlijke en maatschappelijke thema’s in zijn voorstellingen altijd reflecteert op het maakproces en de vraag wat de functie van kunst is. Hij schreef voor de Correspondent een serie artikelen over de rol van de satiricus, want “Is satire nog wel wat waard als politici een persiflage van zichzelf zijn?”. Zowel als maker, als publicist is hij dus de ideale gast om met De Warme Winkel in gesprek te gaan over ironie in de kunst.

Speakers

De Warme WinkelFlorian Myjer, Vincent Rietveld, Ward Weemhoff en Marieke de Zwaan
Micha WertheimCabaretier en publicist (Fotograaf: Merlijn Doomernik)
Eva Sancho RodriguezPromoveert met een onderzoek naar ironie en oprechtheid