TV NL EN

Een klein land met verre uithoeken

Ongelijke kansen in een veranderend Nederland

Mede mogelijk gemaakt door
Programmamaker & Moderator

Dit programma is uitverkocht. Kijk op 28 augustus om 20:00 uur gratis mee via de livestream hier op deze pagina.

In Nederland groeit de kloof tussen kansarm en kansrijk, tussen centrum en periferie en tussen macht en onmacht. Naarmate Nederland verandert in een lappendeken van winnaars en verliezers, wordt de urgentie om in te grijpen groter.

In haar nieuwste boek Een klein land met verre uithoeken schetst Floor Milikowski het tijdsbeeld van dorpen, steden, bewoners en bestuurders op zoek naar houvast in een veranderende wereld. Hoe willen we dat het land eruitziet – en wie kan, wil of moet daar invloed op uitoefenen?

Een avond vol bestuurlijke dilemma’s, over de vermeende kloof tussen stad en platteland en megalomane winkeloutlets met o.a. onderzoeker Josse de Voogd, voorzitter Nederlandse Vereniging van Makelaars Onno Hoes en natuurlijk Floor Milikowski.

Naast het normale ticket is er ook een combiticket voor boek én ticket voor 24,99 euro. Het boek ligt dan voor aanvang van het debat klaar bij de kassa. Had u kaarten gekocht voor het programma voordat het programma werd verplaatst? Uw kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum op 28 augustus 2020.

Sprekers

Floor Milikowski, schrijver, onderzoeksjournalist. Schreef eerder onder meer de bestseller Van wie is de stad en verlegt in haar nieuwste boek Een klein land met verre uithoeken de focus naar het hele land. Ze ziet hoe een veranderend Nederland zorgt voor ongelijke kansen.

Onno Hoes is voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en voormalig burgemeester van onder meer Haarlemmermeer en Maastricht.

Josse de Voogd is zelfstandig onderzoeker, publicist en expert electorale geografie. Hij houdt de Randstad een spiegel voor en wijst op het ‘gemiddelde’ Nederland, dat tussen platteland en stad in zit, maar te weinig aandacht krijgt.

Martha Riemsma is hoofdredacteur van dagblad Tubantia.

Maarten van Poelgeest was van 2006 tot 2014 wethouder in Amsterdam. Nu is hij partner bij Andersson Elffers Felix.

Sprekers

Floor MilikowskiAuteur Een Klein Land met Verre Uithoeken Fotograaf: Fjodor Buis
Josse de VoogdOnderzoeker, publicist
Martha RiemsmaHoofdredacteur dagblad Tubantia
Onno HoesVoorzitter Nederlandse Vereniging van Makelaars
Maarten van PoelgeestOud-wethouder Amsterdam, partner bij AEF