TV NL EN

Een klein land met verre uithoeken

Ongelijke kansen in een veranderend Nederland

Mede mogelijk gemaakt door
Programmamaker & Moderator
In Nederland groeit de kloof tussen kansarm en kansrijk, tussen centrum en periferie en tussen macht en onmacht. Naarmate Nederland verandert in een lappendeken van winnaars en verliezers, wordt de urgentie om in te grijpen groter.

In haar nieuwste boek Een klein land met verre uithoeken schetst Floor Milikowski het tijdsbeeld van dorpen, steden, bewoners en bestuurders op zoek naar houvast in een veranderende wereld. Hoe willen we dat het land eruitziet – en wie kan, wil of moet daar invloed op uitoefenen?

Een avond vol bestuurlijke dilemma’s, over de vermeende kloof tussen stad en platteland en megalomane winkeloutlets met o.a. onderzoeker Josse de Voogd, voorzitter Nederlandse Vereniging van Makelaars Onno Hoes en natuurlijk Floor Milikowski.

Houd de site in de gaten voor de definitieve line-up! Naast het normale ticket is er ook een combiticket voor boek én ticket voor 24,99 euro. Het boek ligt dan voor aanvang van het debat klaar bij de kassa.

Sprekers

Floor Milikowski, schrijver, onderzoeksjournalist. Schreef eerder onder meer de bestseller Van wie is de stad en verlegt in haar nieuwste boek Een klein land met verre uithoeken de focus naar het hele land. Ze ziet hoe een veranderend Nederland zorgt voor ongelijke kansen.

Onno Hoes is voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en voormalig burgemeester van onder meer Haarlemmermeer en Maastricht.

Josse de Voogd is zelfstandig onderzoeker, publicist en expert electorale geografie. Hij houdt de Randstad een spiegel voor en wijst op het ‘gemiddelde’ Nederland, dat tussen platteland en stad in zit, maar te weinig aandacht krijgt.

Martha Riemsma is hoofdredacteur van dagblad Tubantia.

Sprekers

Floor MilikowskiAuteur Een Klein Land met Verre Uithoeken Fotograaf: Fjodor Buis
Josse de VoogdOnderzoeker, publicist
Martha RiemsmaHoofdredacteur dagblad Tubantia
Onno HoesVoorzitter Nederlandse Vereniging van Makelaars

Blijf op de hoogte

Mis nooit meer een programma! Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van De Balie

Inschrijven