TV NL EN

EUROPA VOOR JOU! ? – Jongerendebat

In het licht van de Maastricht Europe Days ‘18 organiseren we een jongerendebat. Met jongeren tussen de 15-18 jaar uit verschillende hoeken van de stad (en regio) debatteren we over de huidige staat van Europa en de gevolgen van Brexit.

Anne-Marijn Epker
Onderdeel van
Working on Europe
Locatie
Maastricht

De jongste generatie in Europa is het minst geneigd om te gaan stemmen voor de Europese verkiezingen. Een waarschuwing voor de democratische legitimiteit van de EU.

Jongeren lijken zich in het Europa van vandaag niet vertegenwoordigd te voelen. Hoog tijd om de jongere generatie aan het woord te laten en hun eigen toekomst in Europa te bespreken. De Toekomst van Europa ligt in hun handen.

International Debate Education Association begeleidt de jongeren in het debat en daagt ze uit meningen, ideeën en gevoelens uit te wisselen, met de aanstaande Brexit als concrete casus: Hoe Europees voelen zij zich eigenlijk? Zou Nederland het voorbeeld van Engeland moeten volgen en op een Nexit moeten aansturen? En hoe kun je als jongere je stem laten horen in de EU?

De beste teams en individuele debaters worden beloond met een prijs. Niet alleen voor spreekvaardigheid, maar ook voor hun originaliteit en luisterend vermogen.

Dit programma van Maastricht, Working on Europe is tot stand gekomen in samenwerking met De Balie.