TV NL EN

EXPOSED: social media en wetgeving

Moderator
Luuk Ex
Onbedoeld kunnen online platforms uitgroeien tot vrijhavens voor seksueel geweld. Hoe ver dat gaat, verschilt per platform. Zo blijkt uit onderzoek van De Balie Live Journalism dat op Telegram nauwelijks wordt gecontroleerd op belastend materiaal en op Facebook relatief veel. Zijn de techbedrijven zelf verantwoordelijk, of is er regelgeving nodig om dit probleem in te dammen?

Waar liggen kansen om de veiligheid op online platforms te verbeteren, en wat is er nodig voor een volgende stap? Een gesprek met de Head of Public Policy van Facebook Benelux Edo Haveman en Europarlementariër Kim van Sparrentak

Dit programma is een opname. Wil je dat we je vraag meenemen? Mail ons vooraf op: livejournalism@debalie.nl

De Balie Live Journalism
De redactieleden van De Balie Live Journalism doen onderzoek naar Amsterdamse onderwerpen waarbij het algemeen belang in het geding is. Amsterdam, omdat zij met de dag welvarender wordt, maar waar niet iedereen meekomt. Waar het succes op de stoep ligt, maar de kloof tussen arm en rijk alsmaar groeit. De Balie Live Journalism duikt in de verhalen van de stad. De resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd in journalistieke stukken, portretten en podcasts. En tot slot: theater. Want wij geloven: verhalen moet je tot leven wekken, in de journalistiek én op het podium.

Om tot deze documentaire voorstelling te komen hebben betrokken Amsterdammers vijf maanden in gesprekken, participatieve bijeenkomsten, interviews, enquêtes en mails meegepraat en meegedacht over het seksueel gedrag van jongeren in Amsterdam, online en offline.

Sprekers

Kim van SparrentakEuroparlementariër GroenLinks
Edo Haveman
Edo HavemanHead of Public Policy Facebook Benelux