TV NL EN

Extinction Rebellion lanceert Nopulence

Een label van niks

Georganiseerd door

Extinction Rebellion is te gast in De Balie.

Met het klimaat is het niet best gesteld en het water staat de mensheid onderhand aan de lippen. De kledingindustrie is helaas een grote vervuiler en is daarnaast doortrokken van uitbuiting van mens, dier en natuur. Dat kan zo niet langer! Activisten van klimaatbeweging Extinction Rebellion lanceren op zaterdag 26 september daarom een ‘label van niks’: Nopulence.

Met Nopulence laat Extinction Rebellion haar visie op het concept kleding zien. We hebben hier genoeg. Laten we waarderen wat we hebben. Koop niks, maak het zelf, repareer en rebelleer! Maak een actieoutfit en ga de straat op om actie te voeren voor het klimaat. Nopulence is Haute Couture voor activisten.

Een groep van activist-ontwerpers werkte 5 maanden aan deze ‘collectie van niks’. Het label is egovrij, niet commercieel en de kleren zijn niet te koop, maar zijn beschikbaar voor actievoerders.

De lancering van Nopulence is onderdeel van de Dutch Sustainable Fashion Week!

Zondag 27 september | 14:00 – 17:00: De edele kunst van het blockprinten

Rebellen pimpen hun outfits graag met blockprints. Blockprints zijn eigenlijk gewoon stempels. Je rolt ze in met textielinkt en drukt ze af op je kleren. Even een strijkbout erover en voila! Dat gaat er nooit meer uit. Bij Extinction Rebellion is het een populaire techniek om bestaande kleren te voorzien van leuzen, logo’s of afbeeldingen van bijvoorbeeld dieren. Kom het uitproberen!

Nederlands- en Engelstalig. Geen vaardigheden vereist. Breng t-shirts, tassen, overhemden etc mee! Meld je gratis aan o.v.v. De edele kunst van het blockprinten en een tijdslot naar keuze via de aanmeld-knop bovenaan de pagina [stofenas@hotmail.com].

Kies een tijdslot
14:00 – 15:00 uur
15:00 – 16:00 uur
16:00 – 17:00 uur