TV NL EN

Finale Speech Battle 2021

Internationale Vrouwendag

In samenwerking met
deBuren
programmamaker
moderator
Natasja van den Berg
Samen met De Balie organiseert deBuren een achtste editie van de Speech Battle. Het is 8 maart 2022, Joe Biden is wegens gezondheidsproblemen afgetreden en Kamala Harris is beëdigd als eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten. Verplaats je in Kamala Harris, de eerste vrouwelijke president van Amerika, en schrijf haar vlammende speech!

​Internationale Vrouwendag is niet uit zichzelf op de agenda verschenen. Voor deze specifieke dag én voor vrouwenrechten is hard gestreden. ‘Geen woorden, maar daden’, zo luidt het gezegde – toch hebben woorden de geschiedenis veranderd. Tijdens deze avond analyseren we de kracht van woorden en nemen we de stand van vrouwenrechten in de EU onder de loep. Dus ga op zoek naar de vrouwelijke president in jezelf en doe mee aan onze schrijfwedstrijd!

Juryvoorzitter Renée Broekmeulen geeft een mini-masterclass speechschrijven!

Dorothy Blokland (1985) is theatermaker, spoken word artiest, actrice, host en maakt educatieprogramma’s voor verschillende grote toneelgezelschappen. Haar werk is interdisciplinair en bevat elementen van theater, film en spoken word. Sinds 2017 staat ze regelmatig met Yahmani Blackman op het podium, de twee vormen het theaterduo Blackman & Blokland. Samen maakten ze de voorstellingen Anansi en de nieuwe wereld (2018), waarmee Dorothy een Zilveren Krekel won en We gaan het hebben over haar (2018), die werd genomineerd voor de BNG Bank prijs.

Sprekers

Samira RafaelaEuroparlementariër D66
Dorothy BloklandActrice
Claire MartensRaadslid VVD Amsterdam
Dick BoersemaJurylid
Kristof GeutjensJurylid
Renée BroekmeulenJuryvoorzitter

Livestream

Kijk dit programma gratis mee via deze pagina – ca. 5 minuten voor aanvang verschijnt de stream. Onze (online) programmering steunen? Doe een Kijk- en Luisterbijdrage via iDeal!

De opdracht luidde:

Het is 8 maart 2022. Joe Biden is wegens gezondheidsproblemen afgetreden en Kamala Harris is beëdigd als eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten. Tijdens haar eerste bezoek aan Europa geeft ze in de Amsterdamse ArenA een toespraak tijdens een speciale bijeenkomst van de jongerenvertegenwoordigers van de Verenigde Naties. De aanwezige jongeren zijn afkomstig uit de hele wereld en tussen de 18 en 25 jaar. Het thema van haar speech is: “Is het nog nodig om op 8 maart internationale vrouwendag te vieren?”.

Schrijf haar speech; in het Nederlands, maximaal 1000 woorden.

Spelregels
  • De tekst, geschreven in het Nederlands, moet voorgelezen ongeveer 9 à 10 minuten duren (ca. 1000 woorden).
  • Stuur je tekst voor 15 februari naar xander@deburen.eu als een Word-bestand.
  • We vragen kandidaten de volgende data alvast vrij te houden in de agenda:
    • Zaterdag 20 februari – masterclass voor de drie finalisten.
    • Zondagavond 7 maart – Finale Speech Battle in De Balie.

Voor praktische info over de Speech Battle: klik hier. De winnaar krijgt een beloning van €350 van deBuren. De jury geeft feedback op de speeches. De drie beste speeches worden na de Speech Battle op de site van deBuren gepubliceerd als tekst en als podcast. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Blijf op de hoogte

Mis nooit meer een programma! Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van De Balie.

Inschrijven